Poháry: Litice a Slavia na vítězné vlně

Klubové poháry jsou v plném proudu a české týmy opět bodují!
Pojďme se podívat, jak vypadal druhý dne klubových pohárů.

SK Slavia Praha 1:0 Catholic Institute
(0:0, 0:0, 1:0, 0:0)
Babická

Po prvním přesvědčivém výkonu se včera utkala Slávie s irským Catholic Institute. Na rozdíl od předešlého utkání, včerejší zápas nenabídl tolik střelecké akce, za to tempo hry bylo značně ostřejší. Irské soupeřky nasadily vysoké tempo již od prvních vteřin. Běhavou hru si však slavistické ženy dokázaly podmanit a z branky se radovaly jako první. Kapitánka Nikol Babická na sebe převzala zodpovědnost a vstřelila první, a nakonec i vítěznou trefu utkání. Pokusy soupeřů o vyrovnání stavu zahrnovali i odvolání gólmana, však ani to slávistky nerozhodilo.
,,Od začátku jsme věděly, že hra nebude moc technická a že budeme spíše běhat. Přesto jsme se nenechaly zastrašit a hrály jsme hlavně naši hru. Nakonec bylo štěstí na naší straně.“ shrnuje kapitánka Nikol Babická vítězný zápas.
Slávistické ženy si tak odnáší další tři body do tabulky a postup do horního kříže.

 

TJ Plzeň Litice 2:1 Gaziantep Polisgücü SK
(1:1, 1:0, 0:0, 0:0)
Uhlíř, Gerlický

V druhém utkání na litické muže čekal tvrdší oříšek v podobně tureckého týmu Gaziantep Polisgücü SK. Soupeř objektivně těžší nežli dánský celek, navíc se značnou výhodou odpočinku navíc. Narozdíl od ostatních týmů, turecký celek neměl za sebou zatím jediný zápas. Již od prvních minut zápasu bylo tempo nastaveno vysoko a první branka na sebe nenechala dlouho čekat. V šesté minutě soupeř otevřel skóre na 0:1 a dostal se tak do vedení. To, že ani plzeňskému týmu střelci nechybí dokázal Adam Uhlíř, který ještě před koncem první čtvrtiny vyrovnal na 1:1. O druhou a vítěznou branku tohoto zápasu se postaral Eduard Gerlický, když rozvlnil síť tureckého týme ve druhé čtvrtině. Po úmorných dvou čtvrtinách plných zelených a žlutých karet nakonec Litice udržely stav 2:1 a odnášejí si tři body a postup do horního kříže.
,,Turci na nás nastoupili a zaslouženě vedli. Nám se naštěstí podařilo srovnat a ve druhé čtvrtině ještě gólově odskočit. Celý zápas sice měli Turci více ze hry, ale na šance jsme je přehráli a zvládli zápas vybojovat.“ komentuje vydřené body autor úvodního gólu Adam Uhlíř.

 

Živé průběhy zápasů najdete zde:

Slavistické ženy 

Litičtí muži 

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy