Poháry: Slavia jde výše, Litice končí na druhém místě

A je po všem! Klubové poháry jsou za námi a my vám přinášíme pohled na úspěchy našich zástupců. A že je co oslavovat!

SK Slavia Praha 0:5 HC Watsonians
(0:1, 0:0, 0:1, 0:3)

Po těsné výhře na Irkami nastoupily ženy z Edenu proti dalšímu ostrovnímu celku – HC Watsonians. Skotský tým nenechal nic na náhodě a na své soupeřky se sesypal jako lavina od počátku zápasu a vyplatilo se. Slávistická síť se rozvlnila již v sedmé minutě. Dlouho se dařilo Slávistkám po první brance odolávat náporu soupeřek a udržovat ztrátu pouhého gólu, bohužel ve třetí čtvrtině přišla branka druhá. Čtvrtina poslední již byla v režii soupeřek a na stavu zápasu se to projevilo v podobě třech gólu na úkor pražského celku. Vítězná vlna červenobílých byla tak zlomena a slávistky odcházely ze zápasu bez jediného bodu.

 

SK Slavia Praha 2:2  Gaziantep Polisgücü SK
(2:0, 0:0, 0:1, 0:1)
Samostatné nájezdy (4:3)

Poslední den turnaje nastoupila Slávie proti domácímu Gaziantep Polisgücü SK v nejdůležitějším zápasu turnaje. Výhra by pro Slávistky znamenala postup do vyšší divize klubového poháru. Podobný kousek se Slávistkám podařil již minulý rok, avšak o šanci zahrát si ve vyšší divizi je připravil Rakovník, když Slávii odepřel titul na konci minulé sezóny. Vědomi si, co je v sázce, nastoupily české zástupkyně do zápasu velmi kvalitně. Hra se odehrávala převážně na straně soupeřek a do konce první čtvrtiny měla Slávie náskok hned dvou branek. Prvních třicet minut zápasu svírali červenobílí pevně ve svých rukách. Druhá polovina utkání však přinesla turkyně úplně rozdílném rozpoložení. Promluva do duše od tureckého trenéra zřejmě sklidila ovoce a během dvaceti minut bylo vyrovnáno. Zápas se tak přesunul do samostatných nájezdů s první sérii opět za nerozhodného stavu. Přistoupilo se tak k formátu ,,náhlé smrti“, tedy tým, který je schopen v jednom kole skórovat a zároveň ubránit svou branku vychází z duelu jako vítěz. Díky brankám Natálie Hájková a Nikol Babické a díky skvělým zákrokům brankářky Andrei Vančurové se Slávie mohla radovat z vydřených tří bodů a postupu do vyšší divize.
,,Ze začátku byla hra v našich rukou. I když jsme měly hodně šancí, že kterých jsme daly dva rychlé góly, zbytek našeho úsilí vždy skončil mimo tureckou branku. Herně ale bylo utkání v naší režii, bohužel zakončení nám chybělo. V druhé půlce na nás soupeř nastoupil mnohem ostřeji, my začaly trochu zmatkovat a zatahovat se a soupeř bohužel vyrovnal. Nakonec se tedy přešlo na nájezdy, ve kterých jsme byly šťastnější my. I když průběh zápasu nebyl podle našich představ, nakonec odcházíme ze hřiště s hlavou vztyčenou a s medailí na krku!“ usmívá se slávistická kapitánka a autorka vítězné branky Nikol Babická.

Gratulujeme!

TJ Plzeň Litice 1:4 Bandbridge HC
(0:1, 0:1, 0:1, 1:1)

Litičtí muži měli šanci užít si plný den volna, než v neděli nastoupili k finále turnaje proti domácímu týmu Bandbrigde HC. Od počátečního hvizdu soupeř režíroval zápas železnou pěstí. První trefa padla do litické branky v desáté minutě. Každý okamžik zápasu byl bojem tvrdě odbojovaným oběma celky, bohužel tým domácí měl vždy o malý kousíček navrch. Převahu domácích naznačovalo i skóre, které bylo v poločase 0:2 v litický neprospěch. Až v poslední čtvrtině se českým zástupcům podařilo prolomit gólové ticho a snížit na 3:1. Branka přišla netradičně z hokejky Kryštofa Šestáka teprve 19letého záložníka TJ Plzeň Litice. Domácí byli schopni ještě na snížení odpovědět v podobně vstřelené branky, jako pojistku vyhraného utkání. TJ Plzeň Litice tak odchází z turnaje s krásným druhým místem.
,,Do finálového zápasu jsme šli na maximum, jelikož jsme neměli co ztratit. Se soupeřem jsme drželi krok, ale bohužel to na výhru nestačilo. Z gólu jsem nadšený, protože góly nestřílím každý den. Na celý tým jsem hrdý. Celý turnaj jsme dřeli a nevypustili jediný zápas.“ uzavírá litický pohár střelec jediné branky finálového utkání Kryštof Šesták.

Gratulujeme!

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy