Extraliga: zlato žen jde do Edenu, mužů do Litic

Článek bude průběžně aktualizován.

Zápasy o bronz

ženy, HC 1972 Rakovník – HC Hostivař 4:0 (0:0, 1:0, 2:0, 1:0 )

G: 17., 60. Vorlová, 41. Hvězdová, 45. Bašová,

R: Fousková – Větrovský P.

Poté, co Hostivař ještě v základní části Rakovník porazil, očekávalo se vyrovnané utkání. Toho se i divákům dostalo. Zlomovým okamžikem byla ve druhé čtvrtině nařízená penalta, kterou s přehledem Vorlová proměnila. Poté se hostující celek už nedokázal dostat do hry, naopak domácí se rozjely a s přehledem si zajistily bronz.

muži, HC 1972 Rakovník – HC Bohemians Praha 5:5, sn: 4:2 (0:0, 2:1, 1:2, 2:2)

G: 27. Born, 28. Branšovský, 42., 47., 51. Seemann – 22. Vohnický, 34. Vudmaska, 38. Soukup, 48. Železný, 60. Lalík

R: Větrovský A. – Holek

Ani druhý zápas o 3. místo rozhodně nebyl nudný. Bohemians 9 minut před koncem inkasovala na 5:4 v její neprospěch. Nic ale nevzdali, a tak, přestože měli domácí sérii brejků, dokázali srovnat z rohu jen pár vteřin před koncem. V nájezdech svůj tým podržel Seemann, který při nich několikrát skvěle vypíchl míček. Z bronzové medaile se dnes podruhé mohli radovat Rakovničtí.

Zápasy o zlato

ženy, SK Slavia Praha – TJ Plzeň Litice 4:0 (1:0, 0:0, 2:0, 1:0)

G: 8. Nováková, 32. Hájková, 33. Kučerová M., 59. Nováková N.

R: Babická H. – Mejzlík

Zlato opět putuje do Vršovic. Sešívané ženy dokázaly po dvou letech ovládnout finále, i přestože Litice bojovaly až do konce. V osmé minutě skóre otevřela Veronika Nováková skvělou tečí z rohu. Právě kombinace při standardních situacích měly na konečném výsledku velký podíl. Dvě minuty před koncem rozhodla po neproměněné penaltě Natálie Nováková.

muži, SK Slavia Praha – TJ Plzeň Litice 2:2 sn: 2:4 (0:0, 0:1, 1:1, 1:1)

G: 45. Plachý, 58. Capouch – 20. Uhlíř, 55. Bystřický

R: Holek – Mejzlík

Zápas byl svázán taktickými pokyny, které si týmy řekly. Skóre otevřel Uhlíř, poté si diváci na další jásání museli počkat. Znovu se to povedlo Plachému těsně před koncem čtvrtiny. Když hodiny ukazovaly 55. minutu, téměř titulové radosti spustil Bystřický, nicméně to by nesmělo být Capoucha, kterému se podařilo duel poslat až do nájezdů. V nich byly šťastnějším týmem Litice.

10:00 Finále celé ligy, kvůli kterému všichni hráči v uplynulých měsících tak tvrdě dřeli, je tady! O zlaté medaile se utká Slavia s Liticemi v kategorii mužů i žen. Kromě zlata a poháru si vítěz zajistí také účast v pohárech. O bronz si u mužů zahraje Rakovník s Bohemians, u žen pak Rakovník s Hostivaří. Vše se odehraje v sobotu v Rakovníku, buďte u toho s námi!

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy