ME Glasgow: ženy nezvládly úvodní zápas proti Rakousku

Do prvního zápasu turnaje nastupovala Česká reprezentace z pozice favorita a zápas se podle toho také vyvíjel. Češky držely balónek především na svých hokejkách a soupeře po celou dobu pressovaly. První gól ale bohužel padl do naší sítě, když si hráčky nepohlídaly dobíhající záložnici z druhé vlny, která uklidila odražený balón do prázdné branky.

Do druhé poloviny nastoupil Český tým ještě agresivněji a na Rakušankách se již projevovala únava. Český tlak konečně vyústil ve vyrovnávací branku, kdy se v kruhu krásně uvolnila Nikol Babická, její střelu brankářka sice ještě zneškodnila, ale odražený balón se povedlo vrátit zpět před branku, kde ho na zadní tyči do sítě zametla Veronika Nováková.

Po vyrovnání se nic nezměnilo a český tlak stále pokračoval. Tým si vybojoval tři trestné rohy, které bohužel nedokázal proměnit. Čtvrtý roh byl zahráván na teč z pravé strany, kde balónek do branky uklidila nehlídaná Veronika Decsyová. Česko dvě minuty do konce vede 2:1 a už to vypadá, že se vše dobře dopadne.

Bohužel ale 30 sekund do konce přišel řetězec chyb, který vyústil až v trestný roh 3 vteřiny do konce zápasu. Na před-zápasové poradě dostaly hráčky pokyn, jak trestné rohy bránit. Bohužel se ale v tomto případě střelkyně dokázala prosadit a srovnala na 2:2. Češky si tedy ze zápasu odnáší pouze 1 bod a zklamání.

Další zápas čeká Českou reprezentaci 6. 8. od 19:00 našeho času proti domácímu Skotsku.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy