Nominace reprezentačních trenérů a trenérů mládežnických výběrů 2020

Vážení,

hlavními ambicemi a snem českého pozemního hokeje jsou jednoznačně účast na turnajích mezi evropskou špičkou. V průběhu loňských let jsme jak ve venkovním pozemním hokeji, tak i v tom halovém, dokázali, že máme předpoklady hrát proti těm nejlepším v Evropě i ve světě. V halové soutěži jsou naše seniorské týmy mužů i žen obávanými a konkurenceschopnými soupeři. Stabilně patříme mezi top 5 týmů v Evropě, na což můžeme být všichni náležitě pyšní. Na druhou stranu bohužel to samé neplatí o venkovních soutěžích, kde se pohybujeme mezi 20. a 30. příčkou v žebříčku. Věříme, že máme potenciál se v tomto směru zlepšovat. V současné chvíli se účastníme turnajů v prvním třech nejvyšších divizích. Jsem si naprosto jistý, že do C divize nepatříme a že je na čase udělat vše pro to, abychom napříč kategoriemi patřili mezi týmy, které konstantně hrají divizi B a s postupem času se stanou stabilními týmy divize nejvyšší. Proto jsme se také rozhodli pro ambiciózní cestu, kterou se chceme vydat. Je důležité stanovit si cíle a směr, kterými budeme postupovat nejen za účelem motivace našich mladých talentů, a i všech okolo, kteří tyto hráče podporují

Pro oba seniorské týmy je nyní cílem dostat se v horizontu 5 až 6 let do A divize a zůstat mezi touto elitou. Dlouhodobým cílem jsou olympijské hry, proto je také důležité zaměřit se na juniorské a mladší kategorie a pracovat jak na progresu hráčů, tak i trenérů. Proto představujeme novou Komisi reprezentace, která se skládá z (prozatím) pěti členů: Tomáš Levý, Filip Neusser, Miroslav Ludvík, Josef Ostaš a Gino Schilders, a která se společně s Petrem Bodnárem, Tomášem Babickým, Karolínou Paterson, Petrem Kellerem a dalšími zaměřila na to, jak podpořit týmy na cestě za dosažením jejich cílů. Jsme velmi nadšeni z této cesty za splněním vytyčených cílů a doufáme, že nás celá Hokejová rodina podpoří. Trenéři sehrají v práci s novou generací hráčů klíčovou roli, a tudíž k sobě potřebují nadšence, kteří je a jejich týmy na cestě na vrchol podpoří. Důležitou součástí je kultura jednotlivých týmů a jejich identita. Samozřejmostí je, že na hřišti chceme nejlepší hráče, ale také chceme hráče a trenéry, kteří jsou hrdí na to, že mohou Českou republiku reprezentovat a váží si své účasti v národním týmu. Vedle hráčů se skvělou technikou je nutné, aby se tým skládal z hráčů s vášní, nadšením a obětavostí. 

Postupně Vás obeznámíme s jednotlivými realizačními týmy, představíme širší nominace a konkrétní plány do budoucna. Prozatím mi dovolte představit trenéry jednotlivých kategorií.

Napříč kategoriemi se jména Petr Bodnár, Karolína Paterson a Tomáš Babický objeví víckrát, a to z toho důvodu, že působí také jako “spojky” mezi jednotlivými kategoriemi a budou dohlížet na správnou kooperaci, komunikaci a návaznost jednotlivých kategorií.

Oficiální trenérské složení pro nadcházející sezóny:

Ženy+U21 Filip Neusser (hlavní trenér), Tomáš Procházka, Lukáš Nocar, Petr Bodnár

Dívky U18 Petr Bodnár (hlavní trenér) 

Dívky U16 Karolína Kříženecká (hlavní trenér)

Dívky U14 Karolína Paterson (hlavní trenér)

 

Muži+U21 Miroslav Ludvík (hlavní trenér), Aleš Peřinka, Tomáš Babický

Chlapci U18 Tomáš Babický (hlavní trenér)

 Chlapci U16 Karolína Kříženecká (hlavní trenér)

 

Chlapci U14 Karolína Paterson (hlavní trenér)

Toto jsou trenéři reprezentačních a mládežnických výběrů. SPS a SCM budou i nadále vedena Karolínou Paterson, Tomášem Babickým a Petrem Bodnárem společně s dalšími trenéry. 

Pro následující dva roky jsme se rozhodli o kombinaci seniorských kategorií s kategoriemi do 21 let. Toto spojení je prospěšné především z pohledu jednotného rozvoje a lepší návaznosti týmů, ale také ve spojení s kalendářem EHF.

V případě jakýchkoliv dotazů se na mě neváhejte obrátit. 

S pozdravem,
Gino Schilders, předseda Komise reprezentace

 

P.S. Stále hledáme nové členy do realizačních týmů. Proto pokud máte zájem být součástí kteréhokoliv z týmů, ať už jako trenér, manažer, video operátor, fyzioterapeut nebo kondiční trenér, napište nám!

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy