O čem sníme

V dubnu 2020 jsme vám – fanouškům pozemního hokeje, představili jeden z našich vysněných projektů, kterým je národní stadion pozemního hokeje.

V první řadě věříme, že tento stadion přispěje k dalšímu rozvoji našeho sportu, protože poskytne talentované mládeži v SMC, SpS a národním týmům tolik kýžený prostor pro trénování a hraní. Ve druhé řadě nám to umožní zvát více mezinárodních soupeřů do České republiky a díky tomu pořádat ještě prestižnější turnaje, než na jaké jsme v současnosti zvyklí. 

Jsme v pravidelném kontaktu jak s EHF, tak s FIH, u nichž máme velmi dobré renomé coby hostitelská země. V Evropě patříme do výběru čtyř zemí, které pořádají nejvíce evropských šampionátů. FIH by nás podpořila při pořádání tak velkých turnajů jako je například aktuálně pořádané Mistrovství světa U21, které se koná v Indii.

K tomu, aby se něco takového ale skutečně uskutečnilo, potřebujeme areál se dvěma hřišti, který (zatím) nemáme. Jsme přesvědčeni, že kromě tréninků naší reprezentace se otevře možnost využití takového hřiště také pro kluby, školy a další případné zájemce. 

Uvědomujeme si, že naše hráčská základna roste rychleji než naše infrastruktura. Zároveň věříme, že národní stadion by pomohl spojit Hokejovou rodinu na jakési „domácí půdě“, kde by se mohli potkávat mladší i starší ročníky. Bylo by to místo, kde bychom mohli hrdě fandit našim týmům, našim přátelům, našim dětem. Ruku v ruce s tím chceme stavět na silných klubech a silné klubové kultuře.

Píšeme vám to proto, že nadále aktivně pracujeme na našem společném snu, abychom se sice postupnými a pomalými kroky, mohli jednou společně projít po vlastním stadionu pozemního hokeje. Aby se z obrázků, o kterých zatím pouze sníme, stala realita. 

Návrh stadionu
Vizualizace od architekta

Gino Schilders, jménem ČSPH

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy