Ženskou reprezentaci čekají utkání se Švýcarskem

Českou ženskou reprezentaci čeká první zápasový test pod vedením nového trenéra Garetha Grundieho. Od pátku do neděle se celkem třikrát utkají se Švýcarskem. 

Nová etapa. Nový tým. Nové vedení. Nová koncepce. S jedním velkým a několika postupnými cíli. Tak by se zjednodušeně dala přenést aktuální situace v ženském národním výběru. Velkým snem jsou olympijské hry v Los Angeles, na ně však povede ještě dlouhá cesta. K jejímu naplnění je potřeba zvládat kontinentální výzvy v podání evropských šampionátů a jejich kvalifikací.

Ta první čeká českou reprezentaci tento rok v polovině srpna v Irsku. „Samozřejmě je pro nás kvalifikační turnaj na ME letošní turnajovou prioritou. Uvědomujeme si, že nás čekají silní soupeři, ale věříme, že i s týmem, který se právě buduje, máme možnost uspět,“ odhaduje šance na úspěch Kateřina Laciná, kapitánka české reprezentace. 

Prvním přípravným testem před kvalifikací ME, kde soupeřkami českých hráček budou i olympijské účastnice a vicemistryně světa z Irska, je trojutkání se Švýcarkami. To se bude hrát tento pátek a neděli v Praze, v sobotu pak národní tým zavítá do Plzně. „Na zápasy do Česka se moc těším,“ usmívá se Laciná, která má za sebou úspěšné působení v belgické lize a domů se vrací až v průběhu tohoto týdne. „Jsem plná očekávání, přece jen s novým trenérem přichází pozměněný systém, myšlenky i hra samotná. Co jsem ale zatím měla možnost slyšet od spoluhráček, které absolvovaly v posledních týdnech přípravu v ČR, tak se mám na co těšit.“

Irský kouč Grundie měl možnost poznat širší kádr v průběhu uplynulých několika týdnů a k zápasům se Švýcarskem nominoval celkem 26 hráček. Týmu vévodí několik benjamínků, v čele se sedmnáctiletými nadějemi Topinkovou, Al-Amelovou, Kopeckou a Přibíkovou, které zaujaly nového trenéra nejen výkony v lize, ale také v přípravě. Na druhém pólu reprezentačního výběru najdeme nejzkušenější hráčku Terezu Mejzlíkovou, která je pro mladé hvězdičky mnohdy vzorem. Společně se střelkyní Lehovcovou, brankařkou Čechákovou nebo právě kapitánkou Lacinou budou českým nadějím na cestě za olympijským snem předávat své zkušenosti z mezinárodního hokeje.

Přesvědčit se o tom, jak se bude dařit nově vznikajícímu týmu, můžete na vlastní oči i vy. V pátek 13.5. se v Edenu hraje od 17:30, sobotní utkání v Liticích od 14:00 a v neděli se zápas v 10:00 vrací opět na hřiště pražské Slavie ve Vršovicích. Všechna utkání jsou vedena jako oficiální přípravné zápasy pod hlavičkou FIH. 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy