ME U21: Vrchol letošního léta uvidí Litice

Na konci července se představí v Litících šest reprezentačních výběrů v rámci mistrovství Evropy juniorů do 21 let. Ty nastoupí systémem „každý s každým“ a dva nejlepší celky si zajistí postup do elitní divize, která se uskuteční v roce 2024. Standardně by se B divize ME hrála ve dvou skupinách po čtyřech týmech, nicméně po vyřazení Ruska a Běloruska z reprezentačních akcí, bude turnaj pouze pro šest týmů.

Evropského šampionátu divize B se zúčastní kromě domácího celku Irové, Italové, Poláci, Turci a Walesané. Tedy solidně našlapaná sestava, kde budeme slabší celky hledat jen těžko. Program českého týmu je následující. V první den šampionátu, kterým je neděle 24.7. se představí proti Walesu, následně ho o den později čeká Irsko. Třetím soupeřem bude ve středu 27.7. reprezentační tým Itálie. Turnaj pak vyvrcholí v pátek a v sobotu, kdy se Češi střetnou nejprve s Polskem, aby ME zakončili zápasem s Tureckem. Jak je v Liticích dobrým zvykem, o diváky bude skvěle postaráno. Jak po stránce výživové, tak i díky doprovodnému programu, který je po každém utkání připraven. O jeho přesné podobě vás budeme informovat v průběhu vrcholících příprav.
Svěřenci trenérů Ludvíka a Peřinky právě končí klubovou sezónu a po ní bude vše směřovat k evropskému šampionátu juniorů. Samozřejmě se počítá s kostrou týmu, která působí i v mužském národním týmu, který čeká v srpnu kvalifikační turnaj na ME, tudíž příprava tomu bude náležitě uzpůsobena. Oba týmy (U21 a národní tým dospělých) se připravují společně, nominace obou celků se bude zužovat v polovině června, tedy po testech, které mají za úkol reprezentanté splnit. Dva týdny před turnajem v Liticích už bude ladit formu jednadvacítka samostatně. Nejdříve na kempu v Rakovníku, poté již v dějišti ME, kde sehrají týden před šampionátem tři přípravné duely se Švýcarskem. „Klíčové, s ohledem na složení týmu, budou výsledky testů v polovině června,“ svěřuje se trenér Miroslav Ludvík, který vysvětluje, že testování hráčů má opravdu důležitou roli.


„Postavili jsme vše tak, aby hráči byli na vrchol sezóny připraveni. Cílem je samozřejmě si prověřit, jak kluci v oddílech i samostatně pracovali. Víme, co nás čeká a jak důležitou roli bude fyzická připravenost hrát. Proto dáváme testování tak velkou důležitost. Že je to krok správným směrem nám ukázalo loňské ME v Portugalsku, kdy to bylo po dlouhé době akce, na které se nám nikdo nezranil a fyzicky jsme ji zvládli,“
vysvětluje důvody Ludvík a dává za příklad model přípravy, dle kterého jel dospělý reprezentační výběr loni. „Po testech budeme mít jasno, s kým můžeme počítat a dle toho pak budeme také skládat finální nominaci,“ doplňuje závěrem plán na následující týdny.

Cestu reprezentační jednadvacítky i dospělého národního týmu budeme podrobněji sledovat po skončení ligových soutěží.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy