Zahraničí: Plochý se přesunul do Hannoveru, Šafaříková bere první výhru.

Na domácí půdě je halová sezóna již v plném proudu, zato v zahraničí se tento víkend odehrála teprve první kola. I přesto, že s přesunem do zastřešených hal se nám výrazně ztenčil počet našich zástupců mimo republiku, zahraničními reporty vás budeme zásobovat jako doposud. Pojďte se tedy s námi podívat na první kolo halové sezóny v zahraničí!

Lukáš Plochý se z belgické Victory HC přesunul do sousedního Německa. Stejně jako minulou sezónu zde bude nastupovat v dresu prvoligového DTV Hannover. Přesun to byl vskutku bleskový, Lukáš minulý týden dohrál poslední zápas podzimní části venkovní sezóny a týden na to již skóroval v hale! Nejvyšší německá soutěž, Bundesliga, se každý týden odehrává ve formě dvojkola. Český záložník tak o víkendu odehrál zápasy hned dva. V úvodním utkání sezóny se DTV Hannover setkal s klubem z přístavního města Hamburk Der Club an der Alster. Hannoveru se podařilo otevřít skóre již v první minutě, vyrovnání přišlo po deseti minutách a poté se s góly roztrhl pytel. Stav zápasu jakoby následoval jistý vzor – navýšení, vyrovnání, navýšení, vyrovnání. Za stavu 3:2 si soupeř utrhl lehké vedení, které poté gól po gólu navyšoval. I přes srdnatý výkon a nastřílení třech gólů posledních třech minutách, DTV Hannover na tři body nedosáhl. Odcházel s výsledkem 8:6.
V neděli Lukáš a jeho tým stanul opět proti týmu z Hamburku, tentokrát UHC Hamburg. Hannover se opět chopil vedení jako první hned ve třetí minutě. Svůj náskok poté navýšil v minutě sedmé, a to hned dvakrát. UHC Hamburg se podařilo snížit, avšak na dohnání gólové ztráty to však nestačilo. Z druhého zápasu tak hráči DTV Hanover odcházeli nejen se třemi body za stavu 6:2, ale i s jistě lepší náladou.

Bonner THV se společně s Kristýnou Šafaříkovou přesunul z pohodlí druholigové venkovní soutěže do rychlého a hektického prostředí halové nejvyšší soutěže. Klub postoupil do první Bundesligy v roce 2018 a nyní je jejím stabilním účastníkem. Hned v prvním zápase BTHV čekala těžká facka. Tým nastoupil proti jednomu z nejlepších německých klubů – Rot-Weiss Köln. I přes značně oslabenou sestavu Kolínského týmu, Bonn nebyl schopen udržet tempo. Hra se odehrávala převážně právě v kruhu Bonnu. Po úporných šedesáti minutách odjíždělo BTHV z Kolína s prohrou 8:0.
Den na to stanul fialovo-bílý tým proti RTHC Leverkusen. Do tohoto utkání Bonner vstoupil mnohem lépe, hra se odehrávala převážně v jejich režii a první gól na sebe nenechal dlouho čekat. Své vedení poté tým Kristýny navýšil ještě třikrát. Za stavu 4:0 se soupeři podařilo snížit dvěma góly za sebou na 4:2, byly to však jediné branky, které Leverkusen v zápase vstřelil. Svou výhru Bonner potvrdil v 59‘ gólem z trestného rohu. Klub z německého Bonnu si tak připisuje tři body za konečného stavu zápasu 5:2.
,,První zápas nám vůbec nesedl. Kolín do nás tlačil již od začátku a na skóre to bylo vidět. V neděli se nám ale hrálo mnohem lépe. Hrály jsme na domácí půdě, takže za podpory domácích fanoušků se vždycky hraje lépe.“ Okomentovala první hrací víkend Kristýna.

Z vyhřátých německých hal se přesuneme do chladného irského počasí za dalším českým gólmanem Markem Skálou. I Marek hraje ve dvojkolovém formátu, avšak s jediným rozdílem – jeden zápas se hraje v rámci ligy a druhý v rámci irského poháru. V ligovém kole si Kilkenny HC tento týden vedla nebývale dobře. Po sérii proher, kterou tým prolomil minulý týden, se Kilkenny veze na vítězné vlně. V zápase v HC Rathgar skóroval tým hned čtyřikrát. Marek si zároveň odnáší ze zápasu své první čisté konto! Gratulujeme!
,,Byl to od nás koncentrovaný výkon a naše hra konečně začala vypadat systematicky.“ Shrnul zápas český gólman.
Na sobotní výhru bohužel Markův tým nebyl schopen navázat. V semifinále Neville Cupu podlehla Kilkenny HC 9:0.

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy