Extraliga: Který tým zvedne nad hlavu pohár? Final 4 je již tuto neděli!

Vrchol ligy je tady! O nejcennější kov se utkají jak muži tak ženy v neděli v Praze na Slavii. Proti komu se utká váš tým a jaké je vstupné? Vše potřebné se dozvíte níže.

Extraliga ženy:

Letošní ženská nejvyšší soutěž byla nebývale vyrovnaná. Nejlepším týmem základní části byla pražská Slavia, kterou čeká souboj se čtvrtým týmem tabulky. Tím bude HC 1946 Praga, která si vybojovala postup mezi nejlepší čtyřku díky výhře právě nad Slavií Praha. Druhou semifinálovou dvojici tvoří ženy z Rakovníka a Litic.

HC 1972 Rakovník – TJ Plzeň Litice 10:00

Rozhodčí: Holek – Fousková

První semifinálové utkání mezi Rakovníkem a plzeňskými Liticemi bude v mnoha ohledech velmi vyrovnaný. Rakovník v základní části s Liticemi jednou vyhrál a jednou vysoko prohrál, to ale v semifinále už nechce dopustit. Litické ženy si zahrají semifinále po téměř tříleté odmlce, kdy se vrátily zpět do Extraligy, kdežto Rakovník je pravidelným účastníkem finálových bojů. Papírovým favoritem bude mírně Rakovník, ale Litice budou velmi nepříjemným protivníkem a nenechají rakovnickým ženám nic zadarmo. Litické ženy se budou chtít v zápase spolehnout na svoji kompaktní obranu a o dobře hrající opory, Adélu Kožíškovou s Lucií Duchkovou. Rakovnické ženy přišly před vrcholem halové sezóny o jednu z hlavních opor. Rakovník, v čele s nejlepší střelkyní ligy, Annou Vorlovou, chtějí po roce znovu do finála. Bude zajímavé sledovat, jak se bude rakovnickým ženám dařit v útočné fázi a zda se dokáží prosadit přes pevnou litickou obranu, která patřila mezi nejméně inkasující týmy v základní části. 

SK Slavia Praha – HC 1946 Praga 13:00

Rozhodčí: Šmídová, Vudmaska

Druhé semifinále žen nabídne velice pikantní souboj mezi pražskou Slavií a HC Praga. Utkání bude mít jasného papírového favorita, pražskou Slavii. Slavistické hráčky poznaly hořkost porážky v základní části jen jednou. Tu jedinou prohru ale zaznamenala právě proti Pragovce, která minulý víkend předčila obhájkyně titulu. Slavia se může spolehnout především na útočnou sílu v čele s Lehovcovou a Hájkovou. Praga se zase chce opřít o formu dobře hrající Topinkové, Kolářové či Laciné. Jedním z klíčových bodů bude, jak se Praga dokáže připravit na slávistický útok. Pokud se hráčky Pragy vyvarují zbytečných chyb a trestných rohů, na které má Slavia k dispozici velmi kvalitní hráčky, nemusela by být bez šance na postup do finálového zápasu.

Extraliga muži:

Mužská nejvyšší soutěž byla letos opět velmi vyrovnaná, rozdíl mezi vítězem základní části a čtvrtým týmem tabulky byl jen 2 body. Nejlepším týmem základní části se stala pražská Bohemians, kterou čeká boj se čtvrtým celkem, Slavií Praha. Druhá semifinálová dvojice nabídne duel mezi Rakovníkem a Liticemi. Na co se tedy můžeme v neděli těšit? Necháme se překvapit…

HC 1972 Rakovník – TJ Plzeň Litice 11:30

Rozhodčí: Větrovský A., Pivko

První mužské semifinále nabídne tradiční souboj mezi rakovnickými a litickými muži. V základní části dopadly oba zápasy ve prospěch Rakovníka, ale zápasy to byly vždy velmi vyrovnané a mnohdy až moc vyhrocené. Rakovník se bude spoléhat především na svoji zajištěnou obranu v čele s brankářem Hrabou a dále na své ostrostřelce Seemanna s Jahodou, do popředí se ale dere také patnáctigólový mladý Jan Trejbal. Litice si v posledním dvojkole s chutí zastříleli, podaří se jim ale tentokrát překonat pevnou rakovnickou obranu? Rakovničtí muži chtějí potvrdit, že se jim proti Liticím v posledních letech nebývale daří a rádi by postoupili po roce opět do finále.

HC Bohemians Praha – SK Slavia Praha 14:30

Rozhodčí: Toth, Pivko

Ve druhém a posledním semifinálovém utkání uvidíte vyhrocené derby mezi Bohemians a Slavií. „Klokani“, jako vítěz základní části, budou v zápase papírovým favoritem. Jak je ale známé, zápasy mezi těmito týmy bývají vždy velice vyrovnané, plný gólů, emocí a také karetních trestů. Oba vzájemné zápasy v základní části vyhrála Bohemians, podaří se „klokanům“ porazit pražskou Slavii i do třetice? Slavia se po bídném začátku halové sezóny herně i výsledkově zvedla a postupně se dostávají do mistrovské formy, tudíž můžeme čekat napínavý zápas. Hráči Bohemians budou chtít v zápase sázet zejména na trestné rohy, kde bude připraveno hned několik skvělých střelců včetně nejlepšího střelce ligy, Víta Soukupa. Slavia chce využít služby svého nejlepší střelce, Davida Vacka, který znovu potvrzuje, že halový hokej mu není cizí a patří mezi nejlepší hráče v Extralize. Obranu Slavie během sezóny vyztužil navrátilec po zranění Tomáš Procházka.

Kdo bude na konci dne slavit mistrovský titul v halovém hokeji? To se dozvíme ve večerních hodinách, ženské finále je naplánováno na 16:00, mužské na 17:30. Vstupné je stanoveno na 100 Kč pro dospělé, pro studenty do 18 let, důchodce a ZTP je cena stanovena na 50 Kč, děti do 12 let mají vstupné zdarma.

Pro fanoušky, kteří nemohou dorazit fandit svému týmu do hlediště, máme dobré zprávy. Semifinálové a finálové zápasy žen i mužů budou přenášeny online na našem YouTube kanálu

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy