Dorost: ve finále dominovaly slávistky, raduje se i President

Své finálové boje za sebou mají i dorostenci – jak kluci, tak dívky. Jak probíhaly?

O bronz

dorostenky, TJ Mnichovice – HC Bohemians Praha 0:2 (0:0, 0:0, 0:1, 0:1)

G: Staňková, Jindráková

V bitvě o bronz nečekal na Mnichovice lehký soupeř. Hráčky Bohemians totiž po základní části ztrácely jen bod na první místo. První poločas byl ale velmi vyrovnaný a nepadla jediná branka. Po změně stran ale favoritky utkání přeřadily na vyšší stupeň a pomalu začaly Mnichovice přehrávat. Ty s tím nedokázaly nic dělat, a tak bronz putuje do Prahy.

dorostenci, TJ Plzeň Litice – TJ Mnichovice 1:4 (0:0, 0:1, 1:0, 0:3)

G: Míka – 2x Slavíček, Hána, Soukup

Litice nedokázaly navázat na medaile svého mužského týmu. Poté, co se Středočeši dostaly v první polovině do vedení, po dokázali po změně stran hráči v žluto-modrých dresech ještě srovnat. V poslední čtvrtině to ale bylo zcela jiné. Mnichovice našly recept na obranu soupeře a míček za brankovou čáru dostaly hned třikrát. Díky tomu si zaslouženě zajistili bronz.

O zlato

dorostenky, SK Slavia Praha – HC 1972 Rakovník 10:3 (4:2, 1:0, 1:1, 4:0)

G: 2x Nová Lu., Šimková, Nováková, 2x Fuxová, 3x Nová Li., Kvasničková – Bašová, Hradilová, Dašková

To boje o zlato dorostenek nic vyrovnaného nepřinesly. Od prvních minut bylo jasné, že sešívané slečny jsou dnes lepší a potvrzovaly to i gólově. Velkou zásluhu na tom celém mají sestry Lucie a Linda Nové, které ještě minulý rok hrály za starší žákyně. Definitivní tečku za výsledkem udělaly slávistky v poslední čtvrtině, kterou vyhrály 4:0.

dorostenci, President – SK Slavia Praha 4:2 (2:1, 1:0, 1:0, 0:1)

G: Janů, 3x Lupač – Mušinský, Toms

Ve finále dorostu proti sobě nastoupil President a Slavie. Všichni tedy očekávali emočně poměrně vypjatý duel, což se skutečně splnilo. Ani jeden z týmů nechtěl tomu druhému dát centimetr hřiště zdarma. Na začátku se do vedení dokonce dostala Slavia, avšak nic nebylo ani zdaleka rozhodnuto. Ještě do konce čtvrtiny bylo skóre otočeno. Jedním z klíčových okamžiků bylo, když Slavia nedokázala proměnit penaltu. Hrdinou dne se stal Lupač, který si připsal veledůležitý hattrick.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy