Naši pozemní hokejisté odjíždějí na Speciální olympiádu do Berlína

Naši pozemní hokejisté odjíždějí na Speciální olympiádu do Berlína

A je to tady…to, co před 4 lety vypadalo jako bláznivý nápad, se za pár dní stane skutečností. První tým českých mentálně postižených pozemních hokejistů odjíždí v pondělí 12. června na Světové hry do Berlína. Jejich turnaj začne 18. června a potrvá do 24. června. Pozemní hokej byl na Světové hry, které jsou olympiádou mentálně postižených sportovců, zařazen vůbec poprvé a všichni se tedy těší na skvělé sportovní výkony. Turnaje se zúčastní 130 sportovců. Světové hry v Berlíně přivítají celkem 26 sportů, ve kterých se představí 7 000 sportovců ze 190 zemí světa. Největší inkluzivní akci světa podpoří také 22 000 dobrovolníků, z toho 9000 z jiných zemí než Německa.

Česká výprava Special Olympics zahrnuje 11 sportů (Atletika, Plavání, Cyklistika, Stolní tenis, Gymnastika, Bowling, Fotbal, Volejbal, Pozemní hokej, Bocce, Badminton). Pořadatelské Německo každé zemi přidělilo partnerské mesto, které pro jednotlivé výpravy připraví před Světovými hrami speciální program. Česká výprava tak stráví 4 dny v Regensburgu, odkud se poté přesune do Berlína.

A kdo tvoří náš tým?

Sportovci:
Jakub Tupý (C)
Jan Majba
Renata Palkosková (GK)
Ondřej Knor
Václav Herink
Roman Popov
Barbora Suchá
Eliška Procházková
Pavel Pospíšil

Realizační tým: trenérka Karolína Kříženecká, asistenky Lenka Niezgodová a Lenka Skoupá

Olympijský oheň – Plamen speciálních olympiád (Plamen naděje) zapálila velekněžka v řeckých Aténách při slavnostním obřadu v historickém chrámu Zappeion Megaron. Plamen dorazí 17. června na olympijský stadion na zahajovací ceremoniál.

„Všichni hráči se na Světové hry těší. Poctivě jsme trénovali a vezeme s sebou i dva nové hráče, kteří s námi nebyli vloni na mistrovství Evropy v Amsterdamu. Jsou jimi Eliška Procházková a Roman Popov. Oba dva makají na každém tréninku a je krásné vidět, jak se zlepšují. Pravidelně na tréninky chodí 12-14 hráčů, někdy dokonce až 18,“ má radost z rozrůstající se pozemkářské rodiny Karolína. „A není to jenom o hráčích. Jenom za poslední rok bylo na našich trénincích na praxi přes dvacet studentů středních škol, vždy po dvojicích, pro které je to skvělá zkušenost a rádi o nás mluví dál.“

„Moc děkuji všem, kteří nám pomáhají a podporují nás. Ať už finančně, svým časem, pronájmem hřiště, nákupy obrazů a hrníčků, ale i liky na sociálních sítích. Pro naše ID pozemní hokejisty je to smysl života.“

V české výpravě budou mít své zástupce i rozhodčí! Do Berlína se podívá také Aleš Větrovský

Přejeme hodně štěstí!

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy