Česi se vrátili z historicky prvních speciálních her!

Po intenzivních devíti dnech naplněných sportem jsou Speciální olympijské hry u konce. I Česká reprezentace dohrála svá poslední utkaní a my vám přinášíme shrnutí událostí posledních dní.

Po rozřazovacích duelech se český tým dostal do skupiny s Německem, Francii, Nizozemskem a Chile. S každým soupeřem se reprezentanti potkali v rámci základní skupiny jednou. Jako první soupeř je čekala Francouzská reprezentace, se kterou český tým předvedl velmi solidní výkon. I přesto, že se nepodařilo soupeře přemoci a získat tak tři body, dle trenérky českého týmu se jednalo o nejlepší zápas turnaji. Každým zápasem bylo patrné, že hráči rostou jak individuálně, tak společně jako celek. Tento posun se projevil i herně, a to hned v následujícím zápase, kdy český tým vyzval k duelu Chile. Po zaznění finálního hvizdu se mohla česká reprezentace radovat z první výhry na mezinárodním turnaji! A nebyl to těsný zápas! Chile jsme nechali za sebou po vstřelení pěti branek. O komentář k premiérové výhře se postarala trenérka Karolína Kříženecká:

,,Je to pro celý tým obrovské potěšení a odměna. Jedná se totiž o první vyhraný zápas nejenom na mezinárodní scéně, ale i v jejich životě.“ radovala se Kříženecká.

V posledních dvou zápasech skupiny se Český tým setkal s reprezentacemi Německa a Holandska. Ani jedno z utkání bohužel neskončilo vítězně, přesto byla energie v týmu na vysoké úrovní. V duelu proti Nizozemí česká reprezentace dokonce držela dlouho dobu vedení na své straně. Bohužel ke konci se soupeř zvládl vrátit do zápasu a tři body české reprezentaci uzmout.

Turnaj se tak přesunul do konečné fáze semifinálí a zápasů o umístění. V případ speciální Olympiády má každá ze skupiny svoje vlastní semifinále a následovně poté i finále. Skupiny jsou na počátku turnaje rozděleny dle síly týmu, nejedná se tedy o rozdělení čistě z pohledu organizace, jak je tomu obyčejně. Každá skupina s tak stává vlastním mini-turnajem.

V semifinálové duelu český tým stanul k odvetě proti Německé reprezentaci. Reprezentanti se rvali i přes velkou únavu, která se každým zápasem prohlubovala, ale bohužel nebyli schopni ani v odvetném zápase domácí Německo obrat o body.

Po prohraném semifinále se vydal český tým do zápasu o bronzovou medaili proti Francii. Únava se na hráčích projevovala více a více a zápas s francouzskou reprezentací tak bohužel vypadal. Přesto byl Český tým schopen sebrat ještě síly a vstřelit poslední branku turnaje. Ze zápasu za odcházela vítězně Francie. Česko v premiérové účasti na speciálních olympijských hrách obsadilo skvělou čtvrtou příčku! Gratulujeme!

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy