Zhodnocení přípravných zápasů se Skotskem a další příprava ženské reprezentace

Ženská seniorská reprezentace se v neděli úspěšně vrátila z přípravných zápasů ve Skotsku. V celkem třech odehraných zápasech vždy bohužel dominoval soupeř, a tak si naše reprezentantky nepřipsaly jediné vítězství.

Stavy zápasů byly: 1:3, 0:4 a opět 0:4. Za zmínku také ale stojí, že ženy měly neuvěřitelnou smůlu a do skotského Edinburghu jim nepřiletěla žádná zavazadla. Všechny tři utkání tak odehrály za pomocí kombinace vypůjčeného vybavení a vybavení koupeného na místě. O dopadu chybějících zavazadel na tým se zmiňuje se svém vyjádření i hlavní trenér Gareth Grundie:

,,Doufali jsme, že přípravné zápasy se Skotskem budou největší zkušeností pro tým v přípravě k nadcházejícímu mistrovství Evropy. Jednalo se o skvělou příležitost utkat se s týmem z nejvyšší divize, za který nastupují i některé reprezentantky Velké Británie. Bohužel, naše soustředění se hned po přistání upnulo na chybějící zavazadla a nahrazení vybavení a oblečení v nich. Hráli jsme tak s vypůjčenými hokejkami a každý okamžik volného času trávili kupováním zbytku vybavení. I přes tuto nepřízeň byly naše duely se Skotskem jistě přínosné. Na týmu bylo vidět zlepšení, ale zápasy také odhalily malé nedostatky, na kterých musíme zapracovat, pokud chceme hrát na vyšší úrovni. Z Edinburghu jsme si odnesly cenné poznatky do blížících se zápasů proti Rakousku.“

Jak bylo již zmíněno, duely proti Skotsku nejsou poslední zkouškou před domácím mistrovstvím Evropy. Český tým sehraje příští týden hned tři zápasy proti Rakouské reprezentaci. Duely se odehraji na půdě pražské Slávie a to konkrétně v:

Pátek 14.7. v 19:30
Sobotu 15.7 v 17:00
Neděli 16.7. v 11:00

Přijďte podpořit naše ženy v přípravě na domácí mistrovství Evropy, které se odehraje již brzy na přelomu července a srpna. Český tým se na turnaji popere o účast na Olympijských hrách v Paříži!

Lístky jsou stále v prodeji, tak neváhejte a zajistěte si své místo na tribunách. Pojďte s námi zažít špičkový mezinárodní hokej na vlastní kůži!

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy