V létě se baví hlavně děti! Jaké byly herní kempy?

V létě na programu byly hned dva kempy, jeden organizoval svaz pro děti od 9 do 15 let. Ten druhý mělo na starost SportWays pro hráče a hráčky od 11 do 16 let. Jak se líbily a o čem vůbec byly?

První svazový s názvem Herni kemp probíhal v Rakovníku od 24.7. do 28.7. Jak již může název napovědět, šlo hlavně o hokej. Tréninky byly na programu jak dopoledne, tak i odpoledne a naši nadějní junioři byli rozhodně ve velkém zápřahu. Zahrát si ale mohli i třeba tenis, beach volejbal nebo mnoho dalších sportů.

SportWays je zaměřeno výhradně na hokej, avšak večer se v týmech konaly takzvané „social games,“ při kterých se měli účastníci více seznámit. Velkým lákadlem byli zahraniční trenéři z Holandska, všichni s velkými dosavadními zkušenostmi. Ti dokázali skvěle předat své poznatky jak hráčům, tak i českým trenérům, kteří jim asistovali.

Na to, jak obě akce probíhaly, jsme se zeptali Tomáše Trana, který již několik let trénuje a hraje v Rakovníku.

„Je těžké říct, co se dětem nejvíce líblo. Myslím si, že každý si tam našel to svoje, co pro něj bylo přínosné a zábavné. Věřím, že jsme si všichni naplno užili jak Hokejový kemp, tak i SportWays,“ říká o nich Tomáš.

„Na Hokejovém kempu jsme se snažili naučit děti základní věci, které z klubu nemusí znát, ale v hokeji je můžou posunout výrazně dopředu. Smyslem jednoznačně bylo, posunout je, ale zároveň i to, aby se poznali s ostatními a vytvořili si přátelství napříč hokejem. Naopak SportWays mělo vyšší úroveň a náročnost tréninků, požadavky na cvičení byly výrazně výš. Zaměření bylo hlavně na detaily, které jsme se postupně snažily u každého vypilovat. Na Herním kempu se také snažíme dávat více volnosti a dbáme na to, aby si junioři ten týden co nejvíce užili. SportWays je více o drilu a posunutí se. Přítomnost zahraničních trenéru také donutí děti ještě více makat, aby se ukázaly. Oboje má ale své kouzlo a smysl,“ poukazuje na rozdíly.

„Mé pocity jsou pozitivní. Myslím si, že obě akce daly mladým nadějím něco nového navíc, co ještě neznaly. Doufám, že jim to do budoucna pomůže se posunout kupředu v jejich hokejové kariéře i životě mimo hokej. To je ve výsledku přeci jen to, o co by nám mělo jít,“ zakončuje své povídání.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy