Český hokej se šíří do světa! V příští sezóně bude v zahraničních ligách nastupovat rekordních 12 Čechů!

Zatímco v České republice je zahájení ligové soutěže stále věcí budoucnosti, zahraniční soutěže již pomalu startují. Stejně jako předešlou sezónu vás budeme každý týden informovat o tom, jak se dařilo právě hráčům, kteří hrají mimo české území. V tomto článku vám představíme jednotlivé hráče a kluby, za které budou nastupovat v nadcházející sezóně.

Nejpopulárnější destinací, kam se Češi vydávají je Belgie s celkovým počtem čtyř zástupců. O druhé místo se dělí Německo a Spojené státy americké. Dohromady nás v těchto zemích bude reprezentovat šest hráček. Náš žebříček zakončuje Holandsko a Irsko, které budou domovem dvou hráčů.

Belgických soutěží se tento rok zúčastní hned čtyři čeští hráči:

Dres Royal Victory HC oblékne již třetí sezónu Lukáš Plochý, který se tento rok bude rvát v nejvyšší belgické lize, potom co jeho tým ovládl druhou soutěž v minulé sezóně.
Také Kateřina Laciná vstupuje do své třetí sezóny s HC Braxgata. Po zklamání z minulého roku bude cílem prvoligového belgického klubu zasáhnout do bojů o nejvyšší příčky.
Mladý reprezentant Josef Toms zůstává i v příští sezóně věrný prvoligovému Royal Uccle Sport. V Belgii to pro něj bude druhá sezóna.
Svou premiéru na Belgické půdě si odbije Tran Thang Duong. V příští sezóně bude nastupovat v KHC Brugge.

Tři české hráčky budou hrát v Německé bundeslize:

Již druhou sezónu bude gólmanka Kristýna Šafaříková nastupovat za druholigový Bonner THV. Po nadějné předešlé sezóně se klub bude snažit konečně prolomit hranici nejvyšší německé soutěže.

Debutovat budou v Německu hned dvě hráčky:

Nela Tlamsová oblékne dres Rüsselsheimer RK. Tým z Frankfurtu bude v příští sezóně bojovat o své místo v nejvyšší německé soutěži.
Natálie Hájková se vydá do Berlína, kde bude nastupovat za Berliner HC – prvoligový klub, který doufá v medailové příčky.

Za mořem ve Spojených státech se nacházejí další tři hráčky:

Tereza Holubcová se vrací na půdu University Maine ke své čtvrté sezóně za Maine Black Bears. Tým se bude snažit navázat na předešlé dva velmi úspěšné roky.
Veteránem ve Spojených státech je Tereza Kopřivová, která za Limestone University bude letos nastupovat v bráně již čtvrtou sezónu.

Svou první sezónu pod křídly soutěží NCAA si zahraje Klára Mikulášková. Oblékat bude dres Central Michigan University.

Na holandských hřištích bude již druhou sezónu nastupovat Štěpán Klaban, a to za prvoligový HC Klein Zwitserland.

Premiérové angažmá v zahraničí si letos připíše brankář František Svoboda, který se vydá do irského Waterford HC.

Na zahraniční reporty se můžete těšit každý týden!

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy