Extraliga: Vedení se ujímají favorité

Druhé kolo extraligové soutěže je za námi! Ženy prozatím ovládá Slavia, zato na první příčku v mužské části se probojovali Bohemians. Herní víkend však přinesl mnohem více! Pojďme se společně podívat na druhé kolo extraligy, které bylo velmi divoké!

Extraliga žen: 
SK Slavia Praha 5:1 HC 1972 Rakovník

Na hřišti pražské Slávie se v sobotu utkaly pravidelní učastníci extraligového ženského finále z posledních let, s výjimkou minulého roku, kdy místo Rakovníku zaujmuli Litice. Na sklonku nové sezóny však síly Slavie a Rakovníka vypadaly vyrovnaně. Na první branku si domácí museli počkat až do 15. minuty, když Lucie Nová otevřela skóre. I přes vyrovnanost zápasu, Slávie dokázala tvořit a proměňovat šance, což se ukázalo být pro Rakovník težkým oříškem. Za stavu 2:0 dokázali hosté snížit na 2:1, avšak jednalo se o první a poslední rakovnickou branku. Za finálního hvizdu se skóre zastavilo na vysokých 5:1 pro domácí Slávii.
K zápasu se nám vyjádřila rakovnická obránkyně Tereza Seemanová: ,,Tempo jsem se Slávii dokázaly držet do třetí čtvrtiny, poté jsme bohužel začaly chybovat, čehož byl soupeř schopen využít a oplácet naše chyby brankami. Sezóna je ještě v začátku a my máme určitě na čem pracovat.” 

HC Slavia Hradec Králove 1:1 HC 1946 Praga

Mimo Prahu se tuto sobotu vydala Praga, která vyzvala Hradec na jejich domácí půdě. Utkání poměrně s nízkým tempem, zato vysokým chtíčem. Branek se totiž podařilo vstřelit pomálu, avšak karet bylo dohromady hned pět. Vedení se ujala Praga, avšak náskok se pražskému týmu podařilo udžet pouhých osm minut. Hradec srovnal na 1:1 tesně po začátku druhého poločasu. Zbyvajících 30 minut nestačilo na vstřelení další branky, atak si oba týmy odnášejí do tabulky cennný bod. 

 

Extraliga muži: 
SK Slavia Praha 5:2 HC 1972 Rakovník

Podobně jako jejich ženský protějšek, Slavističtí muži zvítězili nad Rakovníkem s téměř totožným výsledkem. Příběh tohoto utkání je také velmi podobný. Sešívaní ukázali skvělou produktivitu se stavem 3:0 v poločase a třebaže to výsledkově nebylo znát Rakovník svou hru také oproti prvnímu utkání výrazně pozvedl. Hostům však chyběla produktivita, atak se výrazně lepší výkon na skóre projevil jenom málo.

,,Před zápasem jsme si řekli, že chceme předvést lepší výkon, než v zápase s Pragou. Výsledkově to není znát, ale herně byl náš výkon mnohem lepší a věřím, že to takhle bude pokračovat i v dalších zápasech.” komentuje utkání Tomáš Branšovský. 

 

HC Bohemians 7:4 President

Divokou přestřelku mají za sebou týmy Bohemians a President. Klokani do utkání vstoupili lépe a během necelých patnácti minut si dokázali vytvořit náskok tří gólu nad soupeřem. Pro President byla facka tří gólu dostatečným budíčkem a během pouhých tří minut nastřílel do Bohemácké branky hned tři góly a utkání tak vyrovnal. Bohemians zvládli odskočit o další branku a ujmout se vedení, které jim President vyrval z rukou hned ve stejnou minutu po vyrovnávací trefě. Otočit nerozhodný stav 4:4 byl pro domácí dostatečnou motivací a v poslední čtvtině si pomocí třech gólu zajistili druhou výhru sezóny. 

,,Zápas byl hodně vypjatý. Věděli jsme že na President máme a chtěli jsme je porazit, ale tým je to hodně naběhavý, což z nich dělá težkého a urputného soupeře. Dali docela zabrat, ale naštěstí jsme si odnesli zaslouženou výhru.” vyjadřuje se k zápasu autor dvou gólu Jan Železný. 

 

TJ Plzeň Litice 5:1 HC Hostivař 

V nesnadné situaci se sobotu nalezl Hostivař, když ve svém prvním zápase sezóny vyzval uřadující mistry České republiky – TJ Plzeň Litice. Stejně jako vysoký počet branek zápase lemoval i vysoký počet karet. Za 60 minut zápasu bylo uděleno hned 11 karet, z toho jedna červená. Utkání však probíhalo dle očekávání. Litice, které si tuto sezónu zahrají i EHL, drželi Hostivař velmi zkrátka. Míček se pohyboval převážně na jejich útočné polovině, avšak Hostivař si také nenechala nic líbit a Litice se do branky soupeře museli doslova dobývat. Zlom v podobě první branky přišel v jedenácté minuté z hokejek Litic. Průběh zápasu si uřadující mistr již zvládl pohlídat, pouze s jedním zaháváním ve 42. minutě, kdy byla schopná Hostivař vstřelit první branku sezóny a snížit tak stav na 2:1. Litice si tak odnášejí cenné tři body a momentálně obsazují druhou příčku tabulky.

 

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy