UŽ JEN KOUSEK: Olympijský sen českých pozemních hokejistek

Naše reprezentantky se na domácím mistrovství výrazně přiblížily Olympijským hrám 2024 v Paříží. Postoupily totiž do kvalifikace, ze které na ni mohou postoupit. Splnil by se tím dlouholetý olympijský sen, kterým již přes rok žijeme. Chceme, abychom my všichni z hokejového i nehokejového světa byli součástí tohoto momentu, který se může nesmazatelně zapsat do historie.

Připravili jsme si proto kampaň na platformě Hithit. Pokud se zapojíte a přispějete, budete pod tímto momentem navždy nesmazatelně podepsáni!

Pokud vás to zajímá, stačí kliknout sem.

Co je náš cíl?

Ať už bude kvalifikační turnaj ve vzdálenější Číně nebo bližším Španělsku, musí se holky kvalitně připravit. Tak jako tak, náklady budou nemalé a čas se krátí. Neradi bychom tento nadějný vzestup brzdili, stejně tak jako bychom neradi omezovali naše další aktivity. Pokud se nám společně podaří dosáhnout základního milníku v hodnotě 500 000 Kč, tak to bude neskutečný úspěch.

Pokud se nám společně podaří dosáhnout základního milníku v hodnotě 500 000 Kč, tak to bude krásný úspěch. Tím to ale ještě nekončí, před námi je ještě další milník v hodnotě 650 000 Kč, jehož naplnění by bylo úžasné. To by nám totiž umožnilo ještě více zkvalitnit přípravu před kvalifikací. A co z toho, pokud dosáhneme druhého milníku, budete mít Vy, milí přispěvatelé? Hráčky připravují neformální setkání s poděkováním přispěvatelům, kam budete mít volný vstup, pokud jste v kampani přispěli dohromady alespoň 1500 Kč. Podrobnosti poodhalíme, jakmile bychom se rozjeli společně k naplnění druhého milníku. Tomu se říká motivace.

„Sportovní úspěch reprezentantek je skvělou zprávou, a především inspirací pro celé naše hnutí a především pro nastupující generaci hokejistů a hokejistek. Zároveň se ukazuje, že správně investované prostředky jednoduše v moderním sportu přinášejí konkrétní ovoce,“ komentuje aktuální dění prezident svazu Gino Schilders s odkazem na projekt podpory ženských kolektivních sportů ze strany NSA, jehož cílem je vyšší počet českých ženských reprezentací v kolektivních sportech na LOH v Los Angeles 2028. „Našemu cíli jsme se přiblížili se čtyřletým předstihem a na prozatím odvedenou práci jsme právem hrdí. Podařilo se přivést velmi kvalitní realizační tým a zajistit velmi kvalitní a dlouhodobou přípravu. Poslední krok však tradičně bývá nejtěžší.“

Samotný lednový turnaj přivítá osm ženských reprezentací, do červencové Paříže se kvalifikují tři nejúspěšnější. O pořadatelích se rozhodne až v průběhu podzimu, variantami jsou Španělsko a Čína.  Svůj pohled přidala i kapitánka týmu Kateřina Laciná.

„Olympijská kvalifikace je opravdovou výzvou,“ komentuje Kateřina. „Nechci říkat splněným snem, protože za ten bych považovala až účast na samotné olympiádě. Ale v každém případě věřím tomu, že reálné to je. Potkáme silné týmy, ale také my jsme se sportovně posunuly. Pojedeme na turnaj s respektem, ale také zdravým sebevědomím.“

Každý příspěvek pomůže, navíc jsme si připravili i hodnotné ceny! Jaké? Na to se již musíte podívat přímo na Hithit. Odkaz je k nalezení zde.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy