Zahraničí: Češi vítězně! Body neztratil minulý týden nikdo!

Druhý hrací víkend je za námi a jeho duely nabídly zajímavou podívanou! Kateřina Laciná bere společně s HC Braxgata své první tři body, poprvé tuto sezónu se nám představily Nela Tlamsová a Kristýna Šafaříková v druhé nejvyšší německé soutěži a na vítězné vlně se veze i Tereza Holubcová s Black Bears z Maine! Pojďme se společně podívat na minulý týden v zahraničí! 


 

Braxgata HC 3:0 Royal Pingouin Hockey Club 

Po minulém týdnu, kdy Braxgatě výhra těsně protekla mezi prsty, si tým Kateřiny Laciné chtěl zlepšit jak náladu, tak bodovou bilanci a druhý zápas sezóny se zdál jako perfektní kandidát. Na domácí půdě totiž Braxgata vyzvala Royal Pingouin HC, klub z belgického města Nivelles, který postoupil do nejvyšší ligy na konci minulé sezóny. Od domácího týmu se tak očekávala přesvědčivá výhra, kterou dámy z Braxgaty úspěšně doručily. Po šedesáti minutách hrací doby se stav zápasu ustálil na 3:0 a tři body tak putovaly na konto domácích. S bilancí čtyř bodů Braxgata HC momentálně obsazuje čtvrté místo v tabulkách nejvyšší belgické ligy. 

 

HC Brugge 2:1 Ixelles HC 

Druhou výhru za sebou si minulý týden zajistil i Tran Thang Duong. Na domácí půdě se svým týmem vyzval k souboji Ixelles HC. Do zápasu domácí vstoupili výrazně lépe a jejich dominance se rychle projevovala i na skóre, které otevřeli na 1:0 po proměněném trestném rohu. Soupeř se k balónku dostával pouze těžko a nebezpečný dokázal být jenom z přečíslení. Právě přečíslení stálo HC Brugge težce vybojované vedení, když jejich soupeř vyrovnal na 1:1 tesně po začátku druhého poločasu. I přes jejich očividnou dominanci, domácí se trápili se zakončením a neroznodý stav se tak s HC Brugge táhl většinu utkání. O vítězi rozhodla až penalta v posledních minutách zápasu a Tranův tým se tak mohl radovat z další výhry. 

,,Zápas to nebyl lehký. Celý zápas jsme dominovali a soupeř byl nebezpečný jenom z přečíslení, ale opět jsme se potýkali s problémy v zakončení. Nejsme schopni vstřelit více branek a rozhudnout zápas dříve, než v poslední minutě. Na tom musíme zapracovat.” komentuje neuspokojivou výhru Tran. 


Zatímco v Belgii se body do tabulek již sypou, v sousedním Německu většina hráček teprve nastupuje k prvním zápasům. 

Rüsselsheimer RK 1:0 HG Nürnberg

Poprvé ve své kariéře nastoupila k ligovému zápasu mimo Českou republiku odchovankyně budějovického hokeje Nela Tlamsová! Rüsselsheimer si pro své první body sezóny dojel až do Norimberku, kde se postavil místnímu týmu – HG Nürnberg. Utkání bylo od první minuty poměrně vyrovnané. Balonék se pohyboval z půlky na půlku a nezastavil se dlouho na hokejce ani jednoho z týmů. Hosté nakonec měli více štěstí a v druhé čtvrtině se ujali vedení po tečovaném průniku do kruhu soupeře. Vedení bylo pro Nelu a její body motivovaný tým velmi důležité, a tak zbytek zápasu hosté nic neriskovali a převážně bránili s občasnou šancí na zvyšení vedení. Bránění se vyplatilo a Rüsselsheimer, který si tuto sezónu brousí hokejky na postup do nejvyšší německe soutěže, si odnáší první body za výhru.
I přes výhru, Nela cítí, že tým má na víc: 

,,V našem týmu je mnohem více potenciálu, než jsme ukázaly tento týden. Rozhodně se musíme se ještě rozehrát a pak můžeme ukázat jaký skutečně je náš hokej. Pocity ze zápasu jsou jinak rozhodně pozitivní, cítím se v týmu skvěle a dostávám hodně šancí se projevit.”

Bonner THV 2:1 Crefeld HTC 

Střet dvou dlouholetých rivalů má za sebou Bonner THV s Kristýnou Šafaříkovou. Jejich soupeř z minulého týdne, Crefeld HTC, bonnskému klubu předešlou sezónu zkompikoval život, když v posledním zápase vybojoval plné tři body do tabulky. Výhra Crefeldu vyrovnala body mezi oběma týmy a muselo se tak rozhodovat až na skóre, které nakonec umístilo Crefeld na druhou příčku s rozdílem pouhých dvou branek. S oběma týmy pohlížející na nejvyšší příčky a postup do nejvyšší soutěže, bylo tak utkání přímým porovnáním forem hlavních kandidátů na vysněný postup.
Počátek utkání se odehrával ve volném tempu. Oba týmy jakoby zkoušely, jak moc si mohou na soupeře dovolit. Čekání na branku nakonec ukočili hosté, když těsně před koncem první čtvrtiny proměnili trestný roh. Domácí tým však vedení nenechal v rukách Crefeldu moc dlouho a stav zápasu vyrovnal hned minutu po úvodní brance. Bonner si po vyrovnání začal pomalu strhávat dominanci na svou stranu a tvořit si šance na krefeldskou branku. Šance proměnit se však ukázalo být trvdým oříškem. Na další branku si tak museli domácí diváci počkat až do druhého poločasu, když BTHV prohloubilo své vedení na 2:1 po krásném úderu jedné s bonnských hráček. Tato střela se stala poslední brankou utkání, a tak si domácí po těsné výhře odnášení cenné tři body.

,,Minulou sezónu jsme druhý zápas s Krefeldem prohrály velmi vysoko. Ten den se nic nedařilo a my se akorát trápily, a tak byl tohle pro nás hodně důležitý zápas. Samozřejmě jsme chtěly úspěšně vstoupit do sezóny, ale myslím si, že po té vysoké prohře to pro hodně z nás byla taková osobní odveta. Naštěstí se podařilo a Crefeldu jsme vzaly body zaslouženě. Pořád nás trápí zakončení, ale myslím si, že jsme předvedly kvalitnější hokej a body si zasloužíme.” komentuje Kristýna. 


Naše poslední zastávka je tradičně za mořem ve Spojených státech amerických, kde Tereza Holubcová po třech prohrách opět sbírá body!

University of Maine 2:0 UC Davis

Black Bears se s výhlídkou na prolomení šňůry dvou proher minulý týden postavili proti UC Davis. Od prvních minut byla dominance Maine zřetelná, ale skóre na výsledkové tabuli vyprávělo jiný příběh. Black Bears sice drželi míček na svých hokejkách, ale dostat ho do branky soupeře bylo težším úkolem. Celé tři cřtvtiny byl stav utkání nerozhodný, až nakonec Maine konečně prolomilo svou smůlu a otevřelo stav zápasu na 1:0. Druhou branku utkání přidala dokonce sama Tereza a pojistila tak svému týmu utrápenou výhru. 

University of Maine 5:4 Stanford University 

O mnoho dramatičtější se ukázalo být druhé utkání, a to proti Stanford University. Oba týmy si v šedesáti minutovém čase prošli divokou přestřelkou, která nakonec vedla i do prodloužení, podobně jako v ledním hokeji. Black Bears však nezaváhali a v nastaveném čase vstřelili branku, která rozhodla prodloužení a tak i celý zápas.

 

-kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy