Zahraničí: Braxgata má vrchol na dosah, Toms ztrácí cenné body

Další herní týden je za námi! Laciná, Kopřivová i Šafaříková přidávají výhry a dotahují se na přední příčky, Toms i Svoboda sbírají cenné body za remízy, zato ve Španělsku se Kuličkovi nedaří. A jak jsou na tom ostatní? 


Bonner THV 5:1 Hannover 78 
Bonner THV 2:0 Eintracht Braunschweig

Témeř dokonalý víkend má za sebou Bonner THV s Kristýnou Šafaříkovou. Druholigový tým z bývalého hlavního města, minulý týden odcestoval do čtyři hodiny vzdáleného Hannoveru, kde odehrál předposlední zápasy podzimní části sezóny. V prosluněnou sobotu se hosté postavili proti Hannover 78 a od prvních minut ukazovali svou herní dominanci. Třebaže Bonner držel míček převážně na svých hokejkách, byli to právě domácí, kdo vstřelil první branku. Po přečíslení obránkyně BTHV nešikovně ztratila předešle ubraněný balónek a Kristýna už toho proti třem hráčkám Hannoveru zmohla pouze málo. Hostům vyrovnání stavu na 1:1 zabralo déle, než by se jim samotným líbilo, nakonec ale po patnácti minutách od úvodní branky bylo konečně vyrovnáno. Zbytek utkání se odehrával plně v režii hostů. BTHV nejen přidalo 4 branky a vyhrálo utkání za konečného stavu 5:1, ale Hannover v druhém poločase nepustilo k jediné šanci na svou branku. Utkání nedělní se neslo v poměrně jiném duchu. Soupeřem Bonneru v druhý herní den byl Eintracht Braunschweig, který momentálně sedí pouhou jednu příčku nad BTHV. Tříbodový zisk tak mohl potenciálně výrazně přilepšit Bonnskému týmu a zamíchat pořadím v tabulce. Hosté si své pozice byli vědomi a do domácího týmu tlačili od prvních sekund. Taková taktika se nakonec vyplatila. Poprvé se bednění v bráně Braunschweigu rozeznělo pouhé tři minuty po začátku utkání a Bonner se tak mohl radovat z vedení. Domácí se snažili celých šedesát minut dobývat branku soupeře, ale bez výsledku. Zato hosté zvládli přidat další branku a pojistit si tak výhru a další body do tabulky. BTHV tak nyní stojí na třetí příčce se stejným dobovým ziskem jako právě Braunschweig. Oba týmy odděluje pouze počet vstřelených branek, který činí pět gólů.

Nela Tlamsová k utkání minulý týden nenastoupila. Rüsselsheimer nestačil na Nürnberger HTC za stavu 2:1. 


HC Braxgata 2:1 KHC Dragons 

Těžce vydřené body si přidává do tabulky také Braxgata HC. Tým Kateřiny Laciné se minulý týden postavil na domácí půdě proti KHC Dragons v utkání, jehož výhra by pro domácí znamenala důležitý bodový zisk proti jednomu z předních týmů soutěže. Braxgata vstoupila do zápasu lépe a diktovala tempo pro soupeře. Po patnácti minutách se však dominance domácích začala vytrácet a Dragons pomalu přebírali kontrolu nad zápasem. Než hosté dokázali svou převahu využít, nastal poločas a Braxgata se do poločasu druhého vrátila s novou dávkou energie. Tempo zápasu se vyrovnalo a konečně přišla i první branka. K radosti domácích fanoušků to byla Braxgata, která prolomila hranici úvodní trefy. I druhá branka zápasu přišla z hokejek domácích a to po penaltě, která byla udělena za ošklivý faul obránkyně Dragons. Do poslední čtvrtiny tak Braxgata vstoupila s dvoubrankovým náskokem a výhrou témeř na dosah. Pro Dragons byla tato skutečnost dostatečným budíčkem a posledních patnáct minut domácí doslova grilovali v jejich vlastní polovině. Výsledkem opakovaného tlaku bylo snížení hostů na 2:1 a tato branka byla naneštěstí pro Dragons poslední brankou utkání. Braxgata úspěšně ubránila posledních zdánlivě nekonečných patnáct minut a sbírá další tři body. Tým Kateřiny se momentálně nachází na druhém místě s pouhou jednobodovou ztrátou na lídra tabulky. 

Royal Uccle Sport 4:4 Royal Evere White Star Hockey Club 

Zdánlivě působivý výkon má za sebou Royal Uccle Sport s Josefem Tomsem ve svých řadách, který uhrál minulý týden další cennou remízu. Tým by však chtěl víc. V domácím zápase se minulý týden Uccle Sport postavil proti týmu, který postoupil do nejvyšší soutěže minulou sezónu – Royal White Star. Domácí tak vstupovali do zápasu s jasným cílem tří bodového zisku. Výherní plány se začali rozpadat, když Uccle musel dokonce dvakrát vyrovnávat stav, který by pro tým znamenal odejít bez bodu. Vše se zdánlivě začalo uklidňovat v poslední patnácti minutovce s Uccle Sport držící výherní stav 4:3. Soupeř však posbíral poslední síly a vytvořil si trestný roh ze kterého byl schopen vyrovnat na 4:4. Uccle Sport tak promarnil šanci na tří bodový zisk a odchází s pouhým bodem.  

HC Brugge 7:1 HC Luxembourg

Tran Than Duong a HC Brugge ani minulý týden nezaváhali a na své konto si připisují další, tentokrát velmi přesvědčivou, výhru. Na domácí půdě přivítal Tranův klub minulý týden HC Luxembourg. Utkání se odehrávalo převážně v tempu domácích a jejich dominance se výrazně odrazila na stavu. Po šedesáti minutách se Brugge mohla radovat z další výhry a sedmi nastřílených branek. 


Limestone University 1:0 Converse University

Poslední dva týdny Saint z Limestone University nepochybili a z každého utkání si odnesli plný počet bodů. Stejně tomu tak bylo i týden minulý, kdy se tým Terezy Kopřivové utkal s University Converse. Zisk tří bodů byl ale minulý týden obtížnější, než týdny předešlé. Ani jednomu z celků se nepodařilo vstřelit branku v základní hrací době, a tak následovalo prodloužení. V nastaveném čase Saints již uchopili zápas pevně do svých rukou a vstřelili výherní branku utkání. Na této výhře má Tereza velký podíl, poté co dokázala v prodloužení vychytat penaltu Convers University.


Tereza Holubcová a její tým Black Bears si minulý týden připsali tři body ze dvou zápasů. V prvním utkání tým nestačil na University of New Hampshire za stavu 0:6, zato v utkání druhém již nezaváhal a poradil si s Fairfield University za stavu 2:0.


HC Waterford 2:2 Church of Ireland HC

,,Jeden z nejlepších zápasů v životě.” tak popsal František Svoboda utkání proti Church of Ireland HC, které se svým týmem odehrál minulý týden. Church of Ireland patří k jednomu z nejsilnějších týmů v soutěži a v utkání s výrazně oslabeným Waterfordem, který minulý týden přišel o své nejlepší hráče z důvodů jejich přípravy s Irským národním týmem, bylo jasné, kdo je favoritem na výhru. Waterford však předčil všechna očekávání a dokázal soupeři odolávat celý první poločas. V poločase druhém přešel Františkům tým do těžké ofensivy a byl schopen domácím vstřelit hned dvě branky a přivlastnit si tak vedení. Teprve v poslední patnácti minutovce se soupeř probral a dokázal stav vyrovnat na konečných 2:2. Třebaže Waterford nebyl schopen utkání dovést do vítězného konce, remíza je pro celek s ambicemi na postup velmi důležitá.
,,Náš tým opět ukázal, jaký máme potenciál pro tuto sezónu a všechny jsme utvrdili v tom, že by s námi do bojů o nejvyšší příčky měli rozhodně počítat. Z mé strany to byl jeden z nejlepších zápasů v mém životě. A to jak výkonnostně, tak atmosférou. Soupeř má krásné hřistě s obrovskými tribunami a hlavně hodně fanoušků, takže napětí se dalo krájet.” komentuje remízu František Svoboda. 


UD Taburiente 1:6 Sanse Complutense

Těžkou facku má za sebou Jiří Kulička s UD Taburiente. Po nešťastné prohře nastoupil tým minulý týden proti Sanse Complutense. V šedesáti minutách základní hrací body Taburiente převážně jenom bránila soupeře, který nepřetržitě dobýval jejich branku. Po přestřelce, do které byli hosté schopni přispět pouze jedinou brankou, odchází Taburiente bez bodu za vysokého stavu 7:1.
,,Z téhle děsivé prohry se musíme rychle oklepat a soustředit se na další utkání.” uzavírá prohru Jiří Kulička. 

 -kik-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy