56. ročník Pragochemy je za námi

O víkendu hostila sportovní hala ve Kbelích 56. ročník Pragochema Cup. Turnaj, který již tradičně slouží jako příprava na nadcházející halovou sezónu, měl letos několikanásobnou zahraniční účast, představily se týmy ze Slovenska a Rakouska v mužské i ženské kategorii.

Ženské týmy byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech, následovala utkání o celkové umístění. Do horního kříže se probojovala družstva HC Bohemians, SK Slavia Praha, WAC a Prater. Semifinále se lépe povedlo Slavii (výhra 2:0 nad WAC) a rakouskému Prateru (5:1 proti Bohemians). Ve finále se po těsném výsledku 3:2 radoval Prater, pražské Slavii tak patří stříbrná příčka. Bronzovou pozici vybojovaly dívky z Bohemians po výhře 1:0 nad WAC.

„Letošní ročník Pragochemy byl z mého pohledu velmi vydařený. Účast zahraničních týmů turnaj oživila a přinesla novou výzvu. Jsem hrdá na svůj tým, že jsme i v takovém obsazení zvládli vybojovat třetí místo a věřím, že nám i ostatním zúčastněným odehrané zápasy pomohly připravit se na sezónu,“ říká brankářka zelenobílých Terezie Pažitková.

Soutěže mužů se účastnilo celkem šest týmů, které se spolu utkaly v rámci jedné skupiny. Nejvíce bodů nasbíral rakouský AHTC, na druhém místě skončila Rača Bratislava, třetí příčku obsadil HC Wien. Pro letošní extraligové nováčky ze slovenského hlavního města je stříbrná pozice jistě další motivací do nadcházející sezóny. Stanou se hned po postupu z první ligy černým koněm nejvyšší soutěže?

 

Souběžně se zápasy probíhalo také tradiční školení rozhodčích. O tom, jaká témata se nejvíce probírala a na jaká pravidla se kladla důraz, se s námi podělila Lenka Fousková:

„Připomněli jsme si halová pravidla, důraz se klade hlavně na velmi nebezpečné nastřelování hráčů a dodržování vzdálenosti tří metrů. Další důležité pravidlo je zavření hráče v kruhu – musí mít možnost hry buď směrem po mantinelu nebo k brance, s tím, že mu nesmí do rozehrávky sáhnout protihráč před brankou. Vše jsme si pak vyzkoušeli přímo na hřišti.“

Celkové pořadí:

Muži:

  1. AHTC
  2. Rača Bratislava
  3. HC Wien
  4. HC 1972 Rakovník
  5. HC Bohemians Praha
  6. President

Ženy:

  1. Prater
  2. SK Slavia Praha
  3. HC Bohemians Praha
  4. WAC
  5. HC Slavia Hradec Králové
  6. HC 1972 Rakovník
  7. HC 1946 Praga
  8. Rača Bratislava

Doufáme, že si všichni Pragochemu užili a těšíme se na Vás již příští týden na zápasech extraligy. Co konkrétně nás čeká, se dozvíte již brzy.

 

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy