Zahraničí: Češi na vítězné vlně!

Další herní týden je za námi a my vám opět přinášíme náhled do zápasů naších hráčů mimo české soutěže. Plochý nadále ukazuje, že dokáže střílet branky a podržet tým, Svoboda si přidává další hokejový zážitek, Trejbal bere další výhru a Toms skóruje průměrně jednou za zápas! Pojďme se na jejich týden podívat z blízka!


Venkovní utkání:
HC Waterford 5:4 Bandon HC 

Na domácí půdě se František Svoboda a jeho tým postavili proti týmu z irského města Cork – HC Bandon. Hosté vstoupili do utkání mnohem lépe než domácí tým a po několika přečísleních a velké hrstce štěstí Waterford prohrával 2:1. Domácí tým byl jasným favoritem na vítězství, ale jak nám potvrdil František, v utkání se jemu samotnému ani jeho týmu příliš nedařilo. Po první polovině se tak skóre zastavilo na nerozhodných 2:2 a oba týmy se odebrali k poločasu. V polovině druhé domácí ukázali jaký charakter jejich tým skutečně má a nerozhodný stav se jim podařilo otočit na konečných 5:2. K smolnému zápasu se nám vyjádřil František:
,,Po několika zápasech kde si troufnu říct, že jsem velmi podržel tým přišel z mé strany velmi nepovedený zápas, kde se mi vůbec nedařilo. Každopádně jsem tento zápas týmu vůbec nepomohl a o to více se ukázal úžasný charakter mých spoluhráčů. Za celý zápas a ani po něm jsem neslyšel jedinou kritiku a podpora během zápasu i po, byla jak od spoluhráčů, trenéra tak i fanoušků naprosto úžasná. A i když to nebyl můj nelepší zápas, tak si jo určitě budu pamatovat!” 

 

Venkovní utkání:
Railway Union HC 4:1 Rathgar HC 

I Jan Trejbal tento týden zabodoval a se svým týmem připsal další vítězství. Rakovnický odchovanec se však tento týden nacházel v rozdílné situaci, než jeho český kolega. Do utkání vstupoval Railway Union jako jasný favorit a tuto roli mužstvo plnilo od prvních minut bez větších zaváhání. Nebylo tak překvapením, když se skóre v poločase zastavilo na 2:0 v prospěch domácích. Jan k tomuto stavu přispěl brankou ze hry poté, co překonal brankáře soupeře taženou puší. Domácí pokračovali se svou dominancí i v druhé polovině a i přes malé zaváhání, ze  kterého soupeř vytěžil svou jedinou branku v utkání, nakonec Railway Union vítězství s pohodlně ubránilo za stavu 4:1. 


DTV Hannover 8:7 Hamburger Polo Club
DTV Hannover 6:8 Der Club an der Alster

Víkend plný smíšených pocitů má za sebou Lukáš Plochý. V prvním utkání hracího víkendu tým nastoupil proti druhému mužstvu tabulky – Hamburger Polo Club. Bez jediného bodu v tabulce pro DTVH byl favorit tohoto setkání poměrně jasný. Halový hokej se však opět prokázal být nepředvídatelným a Hannover se hned v první čtvrtině dostal do vedení. Jednobrankový náskok byl však pouze malou garancí úspěchu a zbytek utkání se dle očekávání proměnil v divokou přestřelku. Stav zápasu se měnil v rychlém tempu, někdy v intervalech kratších než jediná minuta. Za stavu 7:6 se Polo uchýlilo k poslední záchraně v podobě odvolání golmana. Ani hráč navíc však již nestačil ke skórování branky a vyrovnání utkání. Hannover si tak připsal svou první výhru za velmi těsného stavu 8:7. Plochý k vítězství přispěl třemi brankami včetně té vítězné. 

Nedělní utkání bylo naprostým opakem toho sobotního. Hannover se setkal Der Club an der Alster a vstup do utkání se Lukášově týmu nevydařil. Alster se nedržel vůbec zpátky a v poločase už byl stav 1:4 v neprospěch domácího týmu. Průběh zápasu napovídal stále více a více tomu, že Alster se ujme tří bodů za výhru, avšak na začátku poslední patnácti minutovky utkání nabralo nečekaný spád. Hannover se dokázal v průběhu deseti minut vrátit zpět do hry a nepříznivý stav vyrovnat na 6:6. I přes srdnatý výkon a pozdější odvolání brankáře ve snaze utkání dotáhnout do vítězného konce, Hannover již další góly nepřidal, zatímco soupeř si vítězství pojistil dvěmi brankami. Tým Lukáše Plochého tak odchází po skvělém výkonu bez bodu. 


Amicale Anderlecht Avia 3:1 Royal Daring HC
Amicale Anderlecht Avia 5:5 Royal Léopold Club 

I Josef Toms přidává se svým týmem bod za bodem. V neděli se mužstvo setkalo nejdříve s Royal Daring HC, se kterým si poradilo bez větších potíží stavem 3:1. V zápase druhém však čekalo Amicale nemilé překvapení v podobě Royal Léopold Club, se kterým Josefův tým po gólové přestřelce uhrál vydřenou remízu za stavu 5:5.

 

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy