Zahraničí: Poslední kolo před Vánoci bylo plné úspěchů

Vánoční čas se neúprosně blíží a s ním také krátká hokejová pauza. Ani zahraniční hokej se dvoutýdenní přestávce nevyhne, a tak vám dnes přinášíme poslední zahraniční report roku 2023! 


Amicale Anderlecht Avia 4:0 Royal Pingouin HC
Amicale Anderlecht Avia 5:3 Old Club Liege 

Úspěšné zakončení sezóny má za sebou Josef Toms, který tuto halovou sezónu nastupuje ve dresu Amicale Anderlecht Avia. V prvním utkání víkendu se tým setkal s Royal Pingoin HC, který stejně jako Anderlecht míří tuto sezónu k nejvyšším příčkám. Vítěz tohoto klání by získal tři body, ale také jasné místo v lednovém play-off. Anderlecht se však nenechal touto vyhlídkou znervóznit a s Pingoiunem si hravě poradil stavem 4:0. Nečekaně, to bylo právě druhé utkání dne, kde Pepa a jeho tým narazili na problémy. Na palubovce mužstvo nastoupilo proti týmu obývající poslední příčku tabulky – Old Club Liege. I přes viditelný rozdíl v tabulkovém postavení jednotlivých týmu, Old Club způsobil v utkání Anderlechtu nemalé potíže. Nakonec však Pepův tým potvrdil roli favorita na vyšší příčky a se svým soupeřem si poradil stavem 5:3. Po úspěšném šestibodovém kole tak Anderlecht stráví Vánoční pauzu na průběžné druhé příčce. 


DTV Hannover 7:6 Großflottbeker THGC
DTV Hannover 3:11 Harvestehuder THC

Poslední hrací víkend roku 2023 pro Lukáše Plochého vypadal podezřele podobně, jako víkend předchozí. Těsně vydřená výhra a vysoká prohra. V sobotu se tým postavil v roli hosta proti hamburskému celku Großflottbeker THGC a byla to opět napínavá podívaná. Hosté vstoupili do zápasu o něco lépe a netrvalo dlouho a po první čtvrtině vedlo DTVH 3:1. Druhá patnáctimintovka se však nesla v duchu domácích, kteří nepříznivý stav otočili a od Hannoveru si vedení s radostí přebrali za stavu 4:6. Až v posledních pěti minutách Hannover posbíral zbytek sil a dokázal vstřelit tři branky, kterými zápas otočil a vyhrál. Den poté, se DTVH postavil k poslednímu utkání roku 2023 proti Harvestehuder THC. Tento zápas již nebyl zdaleka tak napínavý a měl jasný výsledek. Třebaže Hannover vstoupil do utkání opět lépe a nad HTHC si vybudoval jednogólový náskok, soupeř se po první čtvrtině vzpamatoval a nad utkání převzal kontrolu. Hannover nakonec odcházel bez bodů za stavu 3:11. 


Venkovní utkání:
Railway Union HC 2:1 Bray HC 

Jan Trejbal ve dresu Railway Union pokračuje ve sbírání bodů a střílení gólů. Ve venkovním utkání z minulého týdne se jeho tým postavil proti značně níže umístěnému Bray HC. Při pohledu do tabulky byl favoritem tohoto utkání poměrně jednoznačně Railway Union. Předpoklady však nejsou vždy správné a jejich soupeř to od prvních minut dokazoval úspěšně odrážejíc většinu útoků Railway Union. Na branku si tak fanoušci museli počkat až do druhé čtvrtiny, kdy Janův tým otevřel skóre. Po prolomení hranice úvodního gólu se utkání uklidnilo a Railway začal nad hrou přebírat kontrolu. Druhou branku přidal sám Jan z trestného rohu. Zbytek utkání už si vedoucí tým pohlídal s výjimkou jednoho zaváhání v podobě proměněného trestného rohu soupeře. Z posledního utkání tohoto roku si tak Union odnesl tři body. 

Halové utkání:
Railway Union HC 3:3 Corinthian HC

V halovém utkání z minulého týdne nastoupil Railway Union proti Corinthian HC, a to ve velmi vypjatém, divácky atraktivním utkání. Po šedesáti minutách se skóre zastavilo na nerozhodných 3:3 a oba týmy si do Vánoční pauzy odnesli jeden bod. 

 

Venkovní utkání:
Waterford HC 3:3 Church of Ireland (7:4 po samostatných nájezdech)

Snad nejlepší zakončení roku 2023, které si jakýkoliv tým může přát uhrál HC Waterford s Františkem Svobodou v brance. Minulý týden s totiž mužstvo postavilo ve čtvrtfinále Munster Senior Cupu proti momentálně nejúspěšnějšímu ligovému týmu – Church of Ireland. Dle očekávání se jednalo o velmi vypjaté utkání, avšak co bylo lehkým překvapením, byla vyrovnanost. Oba týmy si dokázali tvořit šance a taky z nich těžit. Na konci základní hrací doby byl tak stav nerozhodných 3:3 a týmy se posunuly do fáze samostatných nájezdů. Nájezdy Waterford s přehledem ovládl výsledkem 4:1 a posouvá se tak do semifinále. Velkou zásluhu na tom má František, který byl v nájezdech překonán pouze jedinkrát. 

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy