HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: Vánoce skončily, je čas zase makat!

Povánoční kolo je za námi, jak se týmům zadařilo?

V sobotu v Hradci od 9:00 začalo kolo dorostencům, a to konkrétně utkání Mnichovic a domácího Hradce. Ten se projevil jako první a začátek zápasu patřil jim díky gólu Štěpána Kasky. Mnichovice po chvíli odpověděli brankou Adama Holíka, minutu na to ale přidal gól Šimon Kaska. Mnichovice se ale dokázali vzpamatovat a Tomáš Veverka zahájil gólovou šňůru. Dále se prosadili Filip Jiroušek (3x), Dominik Purkart (2x) a Jan Slavíček (3x). Mnichovice si odnášejí tři body za vítězství 10:2.

 

Vyrovnané utkání Hostivaře a Rači tak ze začátku vůbec nevypadalo. Rača se dostala do vedení 3:0 – Peter Preverčík, Matúš Kajaba, Matej Nedeliak. Druhá polovina se ale konečně začalo dařit pražskému týmu, který dokázal dorovnat gólový stav – Matěj Fedoš (2x) a František Vacek. Zápas skončil remízou 3:3.

 

Sobota byla i dnem dorostenek, první utkání mezi Slavií a Rakovníkem si čekalo na první branku až do poloviny zápasu, postarala se o něj Lucie Nová. Rakovník ale vyrovnal díky Magdaleně Krausové. Dokonce dalšími dvěma góly převrátily skóre na svou stranu – Nela Hradilová a Magdalena Krausová. Na rozdíl od jejich minulého zápasu se podařilo týmu Slavie. Lucie Nová se prosadila podruhé a svůj první gól sezony si připsala kapitánka Slavie Anna Vitošková. Utkání skončilo 3:3.

Slavii B se tento víkend velmi dařilo. Vyhrála oba zápasy, ten druhý proti Pragovce skončil 5:3. V první polovině utkání Slavia B třikrát překonala obranu a brankařku Pragy, a to v podání Karolíny Leiblové, Kamile Svatošové a Sophie Wesolowská. Praga nic nevzdávala a Pavla Holá zmírnila skóre na 3:1. Anna Fuxová ale Slavii pojistila svým úspěšným zakončením, ačkoli Praga přidala ještě další branku, tentokrát od Aleny Vaňkové. Poslední gól Slavie dávala Ellie Schilders, na který odpověděla Tereza Bendová. Nestačilo to však na vyrovnání.

V každém utkání se objevilo alespoň jednou číslo 3. Pro některé týmy to byl vítězný počet branek, pro jiné pouze dorovnávací a pro další bohužel prohra.

 

Starší žákyně po Vánocích také měly napilno, neděle od jedné hodiny odstartoval zápas Slavie a Litic. Žlutomodré si měly v úvodu utkání gólovou převahu, tři branky vstřelily Eliška Šrachtová, Ema Dokulilová a Nicol Mudrová. Slavie si ale vyčkala na správný okamžik a jejich trpělivost se vyplatila. Sophie Wesolowská dvěma góly zmírnila stav a těsně před koncem utkání dorovnala Anna Hrušková. Konečné skóre bylo nakonec 3:3.

Skvěle se dařilo týmu Hradce, který se úspěšně drží na první příčce. Utkání proti Bohemians akorát potvrdily svoje postavení v tabulce. Pražský tým se sice prosadil jako první brankou Anny Hraníčkové, byl to ale jejich poslední gól utkání, pak už se předvedl tým Hradce. Celkem branku trefili osmkrát – Adéla Nádvorníková, Karolína Lojanová (5x) a Eliška Ostatnická (2x). Zvítězily tak 8:1.

Bohemians si spravila chuť zápasem proti Kbelům, který vyhrály 8:0.

 

Mladší žáci ve skupině o vítězství hráli v neděli od 9:00. První zápasový souboj proběhl mezi Hostivaří a Presidentem. Hostivař se prosadil třikrát za sebou, a to konkrétně Šimon Hrdina a Jakub Melichar (2x). President za zápas skóroval pouze jednou – Matěj Nykl. Hostivařští přidali další čtyři branky od Jakuba Melichara (2x), Matěje Čermáka a Šimona Hrdiny. Zvítězil tak nad Presidentem 8:1.

Poměrně vyrovnané utkání se odehrálo mezi Šenkvicemi a Liticemi. Góly padaly na střídačku, začal tým Litic brankou Ondřeje Strejce, na který navázal soupeř Jakub Buček. Litice skórovaly celkem čtyřikrát, a to v podání Ondřeje Strejce a Martina Brady ml.(2x). Tým Šenkvic ztratil jeden gól, Jakub Buček si ze zápasu odnesl hattrick. Utkání skončilo 4:3 pro Litice.

Ve skupině o umístění hráli velmi vyrovnaně Mnichovice proti Rakovníku. Mnichovice skórovali jako první díky Eduardovi Duškovi. Napínavé to udělal hráč Rakovníku Josef Dašek. Vojtěch Mánek ale dokázal udržet chladnou hlavu a zápas rozhodl brankou na 2:1.

Zápas mezi týmy Kbel a Kadaní vypadal nejdříve šťastněji pro Kbely, když Eduard Podskalský trefil první branku. Kadaň ale nezahálela a Dominik Plzák a Tomáš Běžel (2x) skóre otočili. Kadaň zvítězila nad týmem Kbel 3:1.

Mladším žákyním se také velmi dařilo, první zápas ovládly Kbely, které porazily Hradec 3:1. Všechny tři branky vstřelily jako první – Michaela Suková, Magda Matušů a Theodora Kučerová. Hradec potom pouze snižoval brankou Lucie Antošové.

Nejvíce se ale dařilo týmu Mnichovic. V prvním utkání proti Liticím zvítězily 7:0, ve druhém proti Bohemians 5:0. Litickým dívkám dala šest branek Gabriela Poslušná a jednu Barbora Karásková, ve druhém proti Bohemians přidala Gabriela Poslušná další čtyři a jeden Justýna Šmuková.

 

 

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy