Olympijská kvalifikace: sen se rozplynul, s Chile rozhodla třetí čtvrtina

Naše reprezentantky pod vedením irského trenéra Garetha Grundieho prohrály i svůj druhý zápas na olympijské kvalifikaci v Indii s Chile a je jasné, že si pod pěti kruhy v Paříži nezahraje.

V zápase, obdobně jako proti Japonsku, byly dominantnější soupeřky našeho týmu. Ten provázela velká řada nepřesností, které se Chile vyhýbaly. Počáteční nervozita ale již opadla, holky se pouštěly do více riskantních kombinací a jejich herní projev byl výrazně klidnější. I přesto musela Čecháková předvést několik velmi dobrých zákroků. Chilanky ji poprvé překonaly ve 12. minutě, když se Herasová po skvělé přihrávce ocitla nehlídaná pět metrů před bránou a Čechákové nedala šanci. Ještě před koncem úvodní čtvrtiny ukázaly ofenzivní potenciál i Češky, skákavý míček z hole Fouskové skončil jen kousek od brány. Na tyto ofenzivní pokusy se dařilo navazovat i v dalším průběhu zápasu, když už se ale v chilské obraně našla skulinka, pořádné zakončení nepřišlo.

Ve druhém poločase se ale dokázala těsně před Čechákovou uvolnit kapitánka Urrozová a navýšila vedení na 2:0. Jen o několik chvil později se Jihoameričankám podařilo vybojovat trestný roh, který zameteným úderem do spodního rohu brány i proměnily. Reprezentantky z Jižní Ameriky ještě před koncem třetí čtvrtiny využily několika dorážek při trestném rohu a odskočily na rozdíl čtyř branek. V poslední čtvrtině Češkám došly síly, což se projevilo i na skóre. Postupně musela Čecháková vyndávat míček z brány ještě dvakrát.

Chile – Česko 6:0 (1:0, 0:0, 3:0, 2:0)

„Myslím si, že zápas rozhodly hlavně zkušenosti,“ nabídla svůj pohled jedna z našich nejzkušenějších hráček Adéla Lehovcová. „Takovéto zápasy rozhoduje klid na hokejce. Chilanky byly určitě lepší v rychlosti a fyzičce, ale myslím si, že neukazujeme ani polovinu toho, co umíme. Když už se něco povede, tak právě ty zkušenosti udělají to, že začneme panikařit a začneme hrát něco jiného, což je škoda. Ke konci jsme moc nestřídaly, takže kondice docházela, nemyslím si ale, že to rozhodlo. Kdybychom hrály to, co umíme, tak si myslím, že jsme mohly klidně remizovat. V české lize se na to ale určitě nedá připravit, chce to co nejvíc mezinárodních zápasů. Pro mladé holky je tohle super zkušenost, pro nás smutný závěr.“

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy