Olympijská kvalifikace: na Německo holky nestačily, následovat budou boje o umístění

Naše reprezentantky odehrály v indickém Ranchi svůj poslední zápas skupinové fáze kvalifikace na Olympijské hry 2024. Čekaly na ně papírové favoritky z Německa, které navíc po remíze s Japonskem potřebovaly co nejlepší skóre. I přesto dokázal tým v čele s gólmankou Čechákovou vzdorovat. I díky velmi defenzivnímu pojetí hry se nepodařilo Němkám v první čtvrtině vstřelit ani jednu branku. Poprvé se branková síť rozvlnila až ve 20. minutě, první střelu z trestného rohu dokázala Čecháková vyrazit pouze přímo na hokejku připravené Stapenhorstové. Obraz hry byl po změně stran podobný. Němky i nadále nenechaly obranu oddechnout a všechny síly investovaly do co největšího počtu střel. Obrana Češek ale již nebyla tak pevná a reprezentantky sousední země těžily hlavně ze standardních situací, dokonce i ze dvou penalt. Velkou nepříjemností pro Češky je zranění kolena Natálie Hájkové, které si přivodila při snaze udržet míček na hrací ploše. Na posledních deset minut se reprezentace Německa rohodla pro hru bez brankářky a velmi aktivní presink. Němky díky tomu dokázaly vstřelit desátou branku, která byla navzdory zkoumání videorozhodčí uznána.

„Určitě jsme mohly hrát lépe, ale bylo vidět, že Němky jsou jiný level,“ přiznává Anna Kolářová. „My jsme se snažily plnit pokyny trenéra, určitě v některých momentech ty góly padnout neměly. Němky ale věděly, o co hrají, takže byly namotivované, navíc ještě po zápase s Japonkama. Byl to opravdu náročný zápas. Je to tady celkově náročné, samozřejmě jsme se na to připravovaly, ale trochu nás zaskočila ta krutá realita. Ale nevzdáváme se a jedeme dál. Teď jsou všechny týmy o levely nad námi. Ve spodní skupině bychom chtěly dokázat, co jsme za ten půlrok natrénovaly. Napříkad s Chile jsme ukázaly svých maximálně 70 %. Máme na víc a to budeme určitě chtít ukázat v dalších zápasech, kde nám jsou týmy bližší.“

Následovat budou pro český tým dva zápasy v rámci bojů o umístění. O tom, jaké celky a kdy nastoupí, budeme moci informovat po skončení zbylých skupinových zápasů dnes večer.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy