HME žen: s Belgií pouze remizujeme, večer jdeme na Němky

Česko – Belgie  (0:1, 2:0, 0:1, 0:0)

G: 19., 20. Hájková – 5., 30. Ronquettiová

České pozemní hokejistky se na mistrovství Evropy v halovém hokeji v Berlíně utkaly s Belgií. Pokud chtěly pomýšlet na semifinále, byla výhra velmi důležitá. V polovině první čtvrtiny se i přesto poprvé prosadily Belgičanky krásnou střelou pod břevno. Když ale časomíra ukazovala minutu do konce prvního poločasu, rozvlnila nejprve síť z trestného rohu Hájková a o pár vteřin později také obrat dokonala ve skoku střelou z těsné blízkosti před bránou. Radost Češek netrvala dlouho, Belgie těsně před koncem třetí desetiminutovky srovnala. Barboře Čechákové se podařilo lapit několik úniků, další branku ale ofenzíva nepřidala.

Od 19:45 se Česko utká s Německem, domácím týmem, který zatím ani jednou neprohrál a bude v roli favorita. Pro semifinálové šance jsou ale tři body z tohoto duelu nutností.

„Od začátku zápasu jsme do toho šly s tím, že vyhrajeme. Myslím si, že jsme na ně naběhly dobře. Poté Belgie dala jeden, trošku šťastný, gól,“ hodnotí Barbora Čecháková smolnou remízu s Belgií. „I v poločase jsme ale pořád věřily, že je převálcujeme. To, co měla Belgie dobré, byly brejky, které se blbě brání. Protože jsme to chtěly urvat na naši stranu, byly jsme hodně vytažené a presovaly. Kvůli tomu nám procházely balóny a Belgičanky z toho měly brejky. Věděly jsme, co čekat. Tohle je ale, bohužel pro mě i pro obránce, hodně nepříjemné. Věřily jsme v naši sílu a bohužel to nedopadlo. Naše cíle jsou pořád stejné, do každého zápasu jdeme s tím, že ho vyhrajeme. Němky tu nemají nejsilnější tým a my jsme je už několikrát dokázaly v minulosti porazit. Teď budou ony v té pozici, že musí vyhrát, protože ony jsou ty favoritky. My můžeme být trochu více zatažené a hrát na brejky.“

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy