Evropské poháry: Trophy je za námi

Preview

Pro hráčky a hráče Slavie rozhodně letošní Velikonoce nebudou probíhat ve znamení odpočinku. Čeká je totiž evropský pohár Trophy v Hamburku (ženy), respektive v Lousadě (muži). O výsledcích Vás budeme průběžně informovat na sociálních sítích a také zde na webových stránkách. Tento článek bude na denní bázi aktualizován, aby Vám nic neuniklo.

Jako první se představí ženy, pro které turnaj začíná v 10:30 proti Sumchance. O dvě hodiny později (12:30 SEČ, 11:30 místního času) vyběhnou na trávník muži, kteří nastoupí proti HC Olten. Přejeme hodně štěstí!

 

 

Pátek 29.3. – 1. hrací den

TROPHY ŽEN-HAMBURK

MSC SUMCHANKA – SK SLAVIA PRAHA 4:1 (1:1, 3:0, 0:0, 0:0)

Gól Slavie: Šmídová

Ztrátu bodů v prvním zápase způsobila druhá čtvrtina, během které Slávistky inkasovaly hned třikrát. Po poločase již gól nepadl ani na jedné straně, a tak utkání skončilo vítězstvím Ukrajinek 4:1.

 

TROPHY MUŽŮ-LOUSADA

HC OLTEN – SK SLAVIA PRAHA 2:3 (1:0, 0:1, 0:1, 1:1)

Góly Slavie: Vacek 2x, Bodnár

První utkání Slávistů mělo velmi dramatický závěr. Ještě čtyři minuty před koncem vedli sešívaní o gól, pak se ale prosadil soupeř a vypadalo to na remízu. S tím se ale nechtěl smířit Kryštof Bodnár, který v poslední minutě zařídil tři body do tabulky.

 

Sobota 30. 3. – 2. hrací den

TROPHY ŽEN-HAMBURK

SK SLAVIA PRAHA – ROTWEISS WETTINGEN 1:1

Gól Slavie: Lehovcová

Do utkání vstoupily lépe Slávistky, které dostala v 11. minutě do vedení Adéla Lehovcová. I přes kvalitní výkon Pražanek se další gól přidat nepovedlo, i přes množství šancí, které však zůstaly nevyužity. Naopak Švýcarky dokázaly vyrovnat, a tak si oba týmy odnášejí po bodu.

 

 

TROPHY MUŽŮ-LOUSADA

SK SLAVIA PRAHA-SV ARMINEN 1:1

Gól Slavie: Bodnár

Slávisté museli od druhé čtvrtiny dohánět jednogólové manko, a dlouho se to nedařilo. Naštěstí pro sešívané se jim podařilo pokračovat v trendu z minulého zápasu – Kryštof Bodnár dopravil míček za záda rakouského brankáře v 59. minutě, a zajistil tak Slavii další bod do tabulky.

 

Neděle 31.3. – 3. hrací den

TROPHY ŽEN

KHC DRAGONS – SK SLAVIA PRAHA 3:0

V duelu proti vítězkám Trophy z roku 2022 a klubu hrající belgickou nejvyšší soutěž KHC Dragons se Slávistky střelecky neprosadily. Naopak Dragonettes skórovaly hned třikrát, a tak odsoudily pražský celek k účasti v zápase o 5./6. místo.

TROPHY MUŽŮ

CARDIFF & MET – SK SLAVIA PRAHA 4:3

Góly Slavie: Vacek, Hanus, Babický

Když se hned v první minutě prosadil střelec Slavie David Vacek, vyhlídky do zápasu byly hned příjemnější. Stačila ale pasáž kolem poločasu, kdy soupeř během tří minut vstřelil hned tři branky, a sešívaní již zareagovat nedokázali. Slávisté pak doufali alespoň v remízu Arminenu proti Oltenu, která by je i přes prohru posunula do souboje o bronz. K jejich smůle však Olten v poslední minutě upravil na 4:3.

 

Pondělí 1.4. – zápasy o umístění

TROPHY ŽEN

SK SLAVIA PRAHA – WATSONIANS HC 2:4

Góly Slavie: Babická, Nová Li.

Nepříjemný start utkání o páté místo  – v páté minutě prohrávaly sešívané už 0:2, v desáté minutě dokonce svítilo na tabuli skóre 0:3. Těsně po poločase se sice Slávistky zvedly a byly odměněny brankami Babické a Nové, na víc to už ale nestačilo. Naopak soupeřky skórovaly těsně před koncem ještě jednou, Pražanky tak končí na šestém místě.

TROPHY MUŽŮ

SK SLAVIA PRAHA – OKS-SHVSM VINNITSA 4:5

Góly Slavie: Vacek 2x, Bodnár, Svatoň

Vinnitsa v zimě trápila Litice, nyní na ni nebudou vzpomínat v dobrém ani Slávisté. Vyrovnaný zápas plný karet (2 zelené, 6 žlutých) nakonec skončil v jejich neprospěch 3:4, což stejně jako u žen znamená konečné 6. místo. Pozitivní je umístění Davida Vacka mezi elitními střelci turnaje (3.-4.), na dělené prvenství mu scházel pouze jeden gól.

 

Tím pro Slavii letošní poháry končí. Brzy se ale na svůj turnaj vydají ženy Rakovníka, konkrétně zamíří do Turecka. O všem Vás budeme informovat.

 

 

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy