HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: Další kolo je za námi!

Další kolo plné báječných výkonů, perfektních akcí a úderných gólů je za námi. Co týmy mládežnických kategorií předvedly?

 

Dorostenci

Utkání Pragy a Hostivaře se neslo v duchu napětí. Až těsně před koncem druhé čtvrtiny zavěsil záložník domácí Hostivaře Vojtěch Papírek. Kromě 2 zelených karet na obou stranách se žádná větší akce nestala. Oba týmy si tvořily šance, nedokázaly je ale gólově proměnit. Hostivař zvítězila nad Pragou 1:0.

V Hradci se ale dařilo naopak hostům. Tým Litic si svůj první gól vstřelil z jednoduché akce. Započala rychlou nahrávkou zameteným úderem z obrany na zadní lajnu, ze které se míček dostal ke skórujícímu Matěji Hofmanovi. O několik minut později se gólově přidal i Lukáš Hofman. Hradec zdramatizoval průběh zápasu brankou Romana Vacka, dále už ale akce úspěšně zakončovali hráči Litic. Lukáš a Matěj Hofmanovi si oba přidali ještě jeden gól, spoluhráč Jáchym Baxa skóroval dvakrát za sebou a finální branku vstřelil Otakar Gerlický. Západočeši si domů odvezli 3 body za výhru 7:1.

V Mnichovicích se dařilo domácím. Rakovničtí je ale překvapili brankou Richarda Hrazdíra, která hosty uvedla do vedení. Mnichovice se ale vzpamatovali a začala se hrát jejich píseň. První branku domácích proměnil Matyáš Hána, navázali Adam Holík, Jan Slavíček, Dominik Purkart a třikrát na závěr Viktor Pleskač. Body zůstaly doma, Mnichovice porazili Rakovník 7:1.

Utkání Presidentu a Slavie se hemžilo nejen povedenými akcemi, ale také rozdanými kartami a to na obou stranách. První branka padla v úvodu utkání, střelcem byl Josef Trnka. Uběhlo několik minut a gólu se dočkal i tým Slavie, když za brankovou čáru soupeře dostal míček František Toms. Slavia se dokonce dostala do vedení, Tomáš Kindl skóroval před koncem druhé čtvrtiny. Po pauze se ale lépe do hry dostali hráči Presidentu. Jonáš Lupač a Josef Trnka přidali dvě branky, které obrátily skóre. Josef Trnka dal do konce zápasu ještě dva góly, Slavia už jen jeden v podání Štěpána Šmída. President porazil Slavii 5:3.

Dorostenky

Utkání Slavia proti Rakovníku se usmívalo spíše pro domácí. Adéla Uhrová proměnila ve 20. minutě a poslala svůj tým do vedení. Během zápasu plného krásných akcí nepadl ale žádný další gól. Rakovník se ale nevzdával a dvě minuty před koncem překvapil obranu soupeře. Klára Kantoříková srovnala a zajistila tak remízu. Slavia remizovala s Rakovníkem 1:1.

Starší žáci

Praga v sobotu vyzvala President a v zápase se jí velmi dařilo. První čtvrtina byla gólově vyrovnaná. Pak ale začaly padat branky a to zejména ze strany domácích. Dali celkem 7 gólů – Jakub Chromeček (3x), David Cohen, Jan Mašek, Petr Mareš a Petr Chadima. President skóroval pouze jednou a to v podání Matouše Vohlídky. Praga zvítězila nad Presidentem 7:1.

Vyrovnanější utkání předvedly týmy Kbel a Slavie. Celá první polovina proběhla bezgólově. Pak se ale oba týmy namotivovaly a začaly své akce proměňovat. Nejdříve domácí Robert Čermák a Daniel Kříž zajistili vedení Kbel 2:0. Tomáš Weintritt skóre zmírnil o necelou minutu později. Před koncem třetí čtvrtiny skóroval Dominik Lauer a zvýšil vedení Kbel na 3:1. Slavia opět odpovídala, tentokrát brankou Tomáše Kindla. Ke konci utkání se ještě jednou prosadily oba týmy. Za Kbely střílel Daniel Kříž a za Slavii Tomáš Weintritt. Kbely ubojovali zápas na výhru 4:3.

Ačkoli si Mnichovice věřili na svého soupeře, Hostivař si ubránila velmi spolehlivě své vítězství. Všechny své branky byli schopni proměňovat již v prvních dvou čtvrtinách, což jim dalo do zápasu větší jistotu. Branky vstřelili Jan Svoboda (3x) a Petr Nádvorník mladší. Mnichovičtí se prosadili jednou, Filip Veverka zakončoval ve 40. minutě. Hostivař zvítězila nad Mnichovicemi 4:1.

V utkání Bolevec proti Bohemians padlo více karet než gólů. Přesto z toho tým Bolevce vytěžil maximum. Vstřelil celkem tři branky, které rozhodly o výsledku utkání. Bohemians předvedla hezkou hru, na výhru to ale nestačilo. Za Bolevec se prosadili Nikolas Kunci, Antonín Brandtl a David Krycner, za Bohemians Tomáš Beránek a Petr Očenášek. Bolevec si za výsledek 3:2 odnáší tři body.

Starší žákyně

Slavia si na domácí hřiště pozvala Pragu. Předvedla povedený výkon, který byl náležitě oceněn třemi body. Výrazně týmu pomohla Sophie Wesolowská, která se prosadila celkem pětkrát. Další branky vstřelily Kamila Svatošová a Anna Hrušková (2x). Za tým Pragy trefovaly Jolana Krausová a Lenka Ležalová. Slavia si odnáší vítězství 8:2.

Gólově vyrovnaný souboj předvedly týmy Litic a Rakovníku. Hosté drželi většinu zápasu gólovou převahu. V první polovině utkání si Rakovník vstřelil všechny branky v podání Magdalény Kantoříkové, Elišky Bornové a Nikol Křikavové. Domácí dívky ale nic nevzdávaly a v posledních devíti minutách dokázaly srovnat. Sára Bartoňová, Eliška Šrachtová a Sofie Šťastná svými brankami zachránily svůj tým a uhrály remízu s Rakovníkem 3:3.

Hradecké dívky ukázaly, že jsou favoritem soutěže. Mnichovice ale ukázali, že přijeli bojovat. Utkání si Hradec pohlídal, tři první branky vstřelily Tereza Pražáková, Eliška Ostatnická a Aneta Fojtíková. Mnichovice skóre dokázali zmírnit brankou Niny Hánové. To ale domácí příliš nevykolejilo, po jednou gólu ještě přidaly Eliška Ostatnická a Aneta Fojtíková. Hradec vyhrál nad Mnichovicemi 5:1.

Mladší žáci

Turnaj kategorie U12 na Slavii se plnil góly. Hradec domácí porazil 6:1, Hostivař přehrál Litice 7:1, Litice si spravili chuť a nad Presidentem zvítězili 9:1, Šenkvice dalo 10 gólů Slavii. Mezi ty nejúspěšnější střelce tohoto dne patří Šimon Hrdina z Hostivaře a Jakub Buček ze Šenkvic.

Turnaj na hřišti Pragy byl také velmi bohatý. Rakovník dvakrát vyhrál a celkem dal 16 gólů, Mnichovice porazili Kadaň 5:2, Jičín zvítězil nad Kadaní 3:0. Vojtěch Mánek z Mnichovic, Josef Dašek z Rakovníka a Jakub Rozsypal z Jičína dali nejvíce branek za turnaj.

Mladší žákyně

Turnaj se pořádal v Mnichovicích a utkání byla spíše vyrovnaná. Slavia Mnichovice porazila 3:1, Kbely remizovali s Bohemians 6:6, Slavia Kbely porazila 5:4 a Mnichovice zvítězili nad Bohemians 3:2. Střelkyně s největším počtem vstřelených branek za tento turnaj jsou Theodora Kučerová ze Kbel a Natálie Kallauschová z Bohemians.

 

 

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy