HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: Ohlédnutí za dalším kolem ligy!

Tabulky se plní body a pomalinku se rýsuje, kdo se popere o medailové pozice. Jak si týmy tento víkend vedly?

 

Dorostenci

President nastoupil do zápasu lépe než domácí Litice. V první polovině pražský tým vedl 2:0, branky vstřelili Michael Bartoš a Marek Rambousek. Litice se ale po desetiminutové pauze oklepaly a dokázaly hru otočit. Obrátily skóre na 3:2 brankami Víta Barcala (2x) a Štěpána Míky.

Na druhé straně republiky se domácím dařilo daleko méně. Hostili totiž leadra tabulky Mnichovice. Středočeši si první čtvrtinu zvykali na odlišný povrch hřiště, ale od té chvíle se stali nezastavitelnými. Proměnili dvanáctkrát – Adam Holík (2x), Jan Slavíček (4x), Tomáš Tykal, Jakub Pecka, Matyáš Hána, Filip Veverka, Filip Buršík a Dušan Soukup. Brankáře Matyáše Žvejkala žádný z hradeckých útočníku nepřekonal. Mnichovice zvítězily 12:0.

Praga si utkání proti Rakovníku velmi dobře pohlídala. První čtvrtina byla vyrovnanější, alespoň tomu odpovídá gólový stav, od jejího konce se ale vše obrátilo. Gólově se prosadili David Cohen (2x), Jiří Kutílek, Petr Chadima a Jakub Chromeček. Rakovník v posledních šesti minutách snížil na 5:1 brankou Dominik Netrefa.

Slavia nastoupila do zápasu proti Hostivaři s jistotou a sebevědomím. Již v prvních devíti minutách úspěšně zakončili útočníci František Toms a Marek Mušínský. Poslední branka zápasu padla až v 54. minutě zakončením Andreje Macka. Tím potrvdil vítězství Slavie 3:0.

Dorostenky

V neděli se utkaly týmy Rakovníku a Pragy. Domácí Rakovník vstřelil první branku na začátku druhé čtvrtiny (Magdaléna Jirkovská) a dalších deset minut vedl zápas. Praga se ale dokázala vzchopit a Anna Jindráková dvěma góly obrátila skóre. To ještě zvýšila Pavla Holá na 3:1. Rakovník jej nedokázal otočit, pouze ho zmírnil brankou Magdaleny Krausové. Praga vítězí nad Rakovníkem 3:2.

Ani domácímu Hositvaři se proti svým hostům Slavii nedařilo. První čtvrtina byla sice bezgólová, od začátku druhé se ale dívky v červenobílých dresech nedaly zastavit. Vstřelily celkem šest branek – Adéla Uhrová, Ellie Schilders, Zuzana Nováková, Lucie Nová (2x) a Anna Fuxová. Hostivař ze zápasu odchází s prohrou 0:6.

Starší žáci

Ve skupině o umístění skončila dvě utkání stejným výsledkem 2:1 a zároveň se vítězem staly domácí týmy. Slavia porazila President – za Slavii se prosadili Viktor Dušek a Jaroslav Formandl, za President Antonín Lupač) a Litice se radují z výhry nad Kbely (góly Litic dal Šimon Kropáček a za Kbely Jakub Matějka).

Hostivař odjel z hřiště Pragy se suveréním výsledkem. Porazil soupeře 8:3. Vítězné branky vstřelili hráči David Bártl, Matyáš Holubec, Jakub Suchomel, Jáchym Kraus (2x) a Jan Svoboda (3x). Góly domácích dali Jan Mašek (2x)  a Jakub Chromeček.

V utkáních o umístění excelovaly týmy Kadaně a Jičína. Kadaň porazila Bolevec 9:1 a Jičín tým Bohemians 9:0. Mezi velmi produktivní střelce těchto soubojů patří Ondřej Steklý z Jičína, Tobias Frank a Martin Seidl z Kadaně.

Starší žákyně

Hradec znovu potrvdil své vedení v tabulce. V sobotu porazil Slavii 4:1, dokonce vedl čisté konto po většinu utkání. Hattrick si zařídila Eliška Ostatnická, doplnila ji spoluhráčka Amálie Drešerová. V 51. minutě Slavia snížila skóre brankou Anny Hruškové.

Mnichovice si do Kbel přijely pro výhru. Odhodlaná byla jistě jejich kapitánka Adéla Dobrá, která vstřelila všechny čtyři vítězné branky. Kbely brankářku Terezu Filipovskou překonaly jen dvakrát, konkrétně hráčky Karolína Rebcová a Vanda Šimková. Mnichovice porazily Kbely 4:2.

Vyrovnaný boj mezi Liticemi a Pragou se hemžil akcemi a skvělými zákroky brankařek na obou stranách. Lenka Ležalová z týmu Pragy otevřela skóre, to ale chvíli poté dorovnala Kristýna Daňsová. Litice se dostaly i do vedení brankou Emy Dokulilové. Praga ale nic nevzdávala a remízu zařídila Apolena Štěpánková. Litice remizovaly s Pragou 2:2.

 

 

 

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy