Zahraničí: Šílený zápas Kateřiny Laciné a úspěšné zahájení sezóny v Německu

Po týdnu a dalším odehraném víkendu vám přinášíme nový zahraniční report. Tento týden se poprvé za tuto část sezóny podíváme i za hranice Belgie a to do sousedního Německa, kde minulý týden začala druhá bundesligová soutěž. Naopak v Belgii se ligové soutěže pomalu blíží ke konci. Pojďme se podívat, jak se minulý týden hrálo!


Bonner THV 2:1 Crefeld HTC

Po dlouhé pauze bez ligových utkání se Bonner THV s Kristýnou Šafaříkovou postavil k premiérovému utkání jarní části sezóny. V sobotu si tým vyjel do nedalekého Krefeldu, kde k duelu vyzval místní tým – Crefeld HTC. Do utkání jednoznačně lépe vstoupil domácí tým, který si hned z okraje zápasu vytvořil několik šancí z nichž však ani jedna nebyla úspěšná. Třebaže Bonner ubránil prvotní nátlak soupeře, první čtvrtinu byl tým jednoznačně slabším celkem. Po krátké pauze se však hosté začali probouzet a jejich hra začala pomalu ukazovat, proč se nacházejí na horních příčkách tabulky. Po zbytek utkání tak hosté dokázali hru kontrolovat a i přes jediné pochybění v podobě neubráněného trestného rohu si nakonec Bonner domů odvezl premiérové body. Ziskem tří bodů se tak tým Kristýny posouvá na druhé místo v tabulce.


Royal Victory HC 0:3 KHC Dragons

Lukáše Plochého a Victory HC čekala o víkendu zkouška ohněm. Mužstvo se v neděli postavilo proti druhému týmu tabulky – KHC Dragons. Očekávání výhry Dragons tedy byly na místě, avšak Victory tyto predikce nebralo v úvahu a první třiceti minutovku tým srdnatě ubránil velmi nadějný stav 0:1. V poločase druhém se naneštěstí začala projevovat únava, čehož domácí Dragons s radostí využili a tempo hry vzrostlo společně s počtem branek. Po konci základní hrací doby stav činil 0:3 pro domácí a Victory tak i přes srdnatý výkon odcházela od utkání bez bodu.

 

HC Brugge 11:2 Zaid HC

Výhra za výhrou, takto by se dala popsat dosavadní sezoná HC Brugge a Tran Thang Duonga. Jinak tomu nebylo ani minulý týden, když se mužstvo postavilo proti poslednímu týmu tabulky – HC Zaid. Dominance Tranova týmu byla očividná od první minut a netrvalo tak dlouho, než byla prolomena hranice první branky. Za poločasu byl stav již 5:0. Brugge stále nepolevovala na tempu a branek tak přibývalo velmi rychlým tempem. Ani dvě branky soupeře v závěrečné čtvrtině nijak výsledkem nezviklaly a Brugge se tak mohlo radovat z dalších bodů. Tento týden čekají tým závěrečná utkání, jejichž výsledek rozhodne o vítězi soutěže a hlavně určí, kdo si zaslouží vysněný postup do vyšší ligy.

 

Braxgata HC 3:4 Waterloo Ducks HC

Divoké utkání si minulý týden prožila Kateřina Laciná, když se její tým postavil v roli hostů proti Waterloo Ducks HC. Duel, který od prvních minut měla Braxgata pevně ve svých rukách a dominovala jak herně, tak počtem vstřelených branek, se v druhém poločase změnil v naprostý chaos. Druhá třiceti minutovka se nesla ve znamení zranění, karet a nekonečných trestných rohů. Z vítězného stavu 3:0 pro Braxgatu se tak velmi rychle stal nerozhodný stav 3:3. I přes nepřízeň rozhodčích a nekompletní tým Braxgata nepolevovala na tempu a zodpovědně kontrolovala utkání. V poslední minutě byl naneštěstí soupeři udělen trestný roh, který tým před domácím publikem proměnil a utkání obrátil. Braxgata tak odcházela bez bodu, což ovšem účast týmu ve final four již nezhatí.

 

Royal Uccle Sport THC 2:2 Royal Daring

Nejdůležitější utkání sezóny má Royal Uccle Sport, jehož dres obléká Josef Toms. Mužstvo se v neděli postavilo proti Royal Daring v utkání, které rozhodovalo zda se Uccle sport vyhne zápasům o sestup do nižší soutěže. První minuty utkání byly pomalejší a byla z nich cítit opatrnost obou týmů. Po krátkém oťukávání se tempo začalo zrychlovat a Uccle Sport se úvodní brankou ujal vedení. Zanedlouho však tuto štafetu přebral Daring a stav se týmu podařilo vyrovnat. V druhém poločase Josefův tým dokázal vedení opět strhnout na svou stranu, bohužel ne na dlouho a Daring dokázal ještě do konce základní hrací doby vyrovnat na 2:2. Jediný bod však Uccle Sport stačí k setrvání v nejvyšší belgické lize. Gratulujeme!

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy