Halový turnaj Pragochema 2019 – výsledky

Již po 53. se letos konal memoriál Karla Kadeřábka alias Pragochema Cup, který pořádá klub HC Bohemians. Tento turnaj se řadí mezi velmi prestižní, protože je zaručena účast zahraničních týmů. Letos si zde zahrály týmy z Německa, Běloruska, Rakouska, Česka a dokonce přijeli ženy a muži až z daleké Indonésie.

Za Českou republiku se účastnily ženy SK Slavia Praha a oba výběry z klubu HC Bohemians. Byly zde viděny i české týmy, muži pod taktovkou Petra Troníčka, ženy pod vedením Filipa Neussera.

Obhajovat titul přijel ženský i mužský tým z Běloruska – klub HC Minsk. Povedlo se a muži se můžou pyšnit dokonce získáním trofeje třikrát za sebou.

Jak probíhal turnaj:

Osm týmů bylo rozděleno do dvou skupin (jak muži, tak ženy).

Hrálo se o umístění ve skupině, následně se první 4 týmy utkaly o postup do finále.

Semifinále muži:

HC Minsk porazil soupeře z Ukrajiny HC OKS SHVSM vysoko 7:2. Český národní tým podlehl výsledkem 2:3 týmu z Rakouska (WAC Wien).

Semifinále ženy:

Bělorusky z týmu GHC RITM Grodno porazily ženy z Indonésie výsledkem 3:1. SK Slavia Praha byla velmi blízko postupu do finále, protože se svými soupeřkami HC Minsk ve standardním hracím čase remízovala 4:4. Bohužel pražský tým prohrál na penalty.

Hra o třetí místo – Češi můžou slavit!

V mužské kategorii český tým Petra Troníčka porazil soupeře z Ukrajiny (HC OKS SHVSM) a získává tím 3. příčku na turnaji.

V ženské kategorii klub SK Slavia Praha porazil tým z Indonésie a i jemu právoplatně náleží bronzová medaile.

Finále…

Jak je zmíněno výše, muži z HC Minsk obhajovali titul Pragochema Cup již potřetí, neponechali nic náhodě a zvítězili nad rakouským týmem WAC Wien 5:3.

Ženské finále se odehrávalo v běloruských barvách. Nastoupily proti sobě týmy GHC RITM Grodno a obhájkyně titulu HC Minsk. Druhý jmenovaný odcházel z palubovky po vítězství 6:3.

Celý víkend byl v hale na Podvinném mlýně vidět krásný hokej, pokud jste tam nemohli být, můžete se podívat na záznam na YouTube zde. Více informací o turnaji získáte zde.

Celkové pořadí:

Děkujeme HC Bohemians za organizaci!!!

Lenka Jeřábková

 

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy