HME U21 muži / Portugalsko / 3. den

MUŽI U21 ZÍSKALI NA MISTROVSTVÍ EVROPY ZLATO!!!

Naši reprezentanti do 21. let mají za sebou turnaj v Portugalsku. Jednalo se o mistrovství Evropy v halovém hokeji, II. divize. Po dvou letech se díky vítězství na turnaji opět vrací mezi elitní osmičku nejlepších týmů z celé Evropy. Zlato je do jisté míry překvapením, protože naši junioři mají za sebou přípravu, kde nepodávali příliš přesvědčivé výkony. O turnaji v Bratislavě jsme psali zde, o turnaji ve Vídni zde. Trenéři Lukáš Nocar, David Vacek a Petr Jurek ale tušili, že náročné zápasy s velice kvalitními týmy pomohou klukům ke zvýšení rychlosti a dravosti ve své hře, což se začalo projevovat přesně v ten nejlepší čas. My proto můžeme teď slavit společně s našimi reprezentanty do 21 let. Další krásnou zprávou je fakt, že náš kapitán Jenda Urbanec získal individuální cenu turnaje za nejlepšího střelce a nejlepšího hráče turnaje. VŠEM GRATULUJEME!!!

 

O průběhu posledních dvou zápasů si můžete přečíst níže.

 

Česká republika – Dánsko 8:1 (4:0)

Byl to pro naši reprezentaci velmi důležitý zápas. Panovaly obavy, že po 4 výhrách za sebou naši chlapci usnou na vavřínech. Opak byl pravdou, junioři zápas odmakali na 110 % a nikoho nenechali na pochybách, že si kráčí za zlatou medailí. Od začátku do konce kontrolovali výsledek zápasu. S Dánskem se prosadili hráči, kterým se do této chvíle střelecky příliš nedařilo:

Autoři gólů: Jaroslav Kasl, Štěpán Kaban, Jan Urbanec (2x), Vít Soukup (2x), Ondřej Sochor, Denis Tomeš.

Díky této výhře mohl být poslední zápas se Švédskem odehrán s klidnou hlavou.

 

Česká republika – Švédsko 4:2 (3:2)

Před zápasem bylo jasné, že to nebude lehké. Švédsko je velice kvalitní soupeř po technické stránce, i když se jim v průběhu turnaje po výsledkové stránce moc nedařilo. Otevřeli jsme skóre již v 3. minutě, na což Švédové rychle odpověděli srovnáním na 1:1. Přidali jsme další gól ze hry v 15. minutě, opět bylo během chvíle srovnáno na 2:2. Těsně před poločasovým hvizdem Čeněk Zuna změnil skóre v náš prospěch na 3:2.

Naši junioři zápas rozhodli v druhé části, díky své bojovnosti a technické připravenosti. V 25. minutě byl výsledek upraven na konečných 4:2 v náš prospěch. Tímto zápasem muži do 21 let  nemohli nechat nikoho na pochybách, že si vítězství celého turnaje zaslouží.

 

Martin Hanus k tomu dodává: Jako videooperátor jsem byl nahoře a viděl jsem vše trochu z jiné perspektivy než ze střídačky. Obě pětky hrály po celý turnaj velmi konzistentně. Taktika hlavního trenéra byla splněna do puntíku, vše bylo poctivě odmakáno. Celkově turnaj hodnotím jako dobře odvedenou práci našich juniorů.

 

Všechny statistiky turnaje naleznete zde: https://tms.fih.ch/competitions/993

Záznam z prvního dne naleznete zde, přehled druhého dne zde.

 

Lenka Jeřábková

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy