HME U21 ženy – Polsko – 3. den

20. 1. 2019 Halové mistrovství Evropy vstupuje do posledního dne.

 

Český tým hraje o 5. – 8. místo. Do horního kříže se ze skupiny hráčky neprobojovaly. Dnes je čeká poslední zápas s domácím Polskem. Předpokládané vítězství Běloruska nad Ukrajinou českým hráčkám umožní hrát na tomto turnaji pouze o 6. – 7 . místo. Češky mají před závěrečným zápasem druhou nejlepší střelkyni turnaje – Nikol Babickou.

 

Česká republika : Polsko – 1:4

Zápas byl od začátku vyrovnaný – nejprve Češky vstřelily gól z rohu, následně Polky srovnaly gólem ze hry. Žádné další vyložené šance v prvním poločase nebyly, a tak první polovina hry skončila nerozhodně.

Po poločase začaly Polky být aktivnější a vybojovaly roh, který proměnily. Další polský gól padl z rychlého protiútoku. České hráčky pokračovaly hru v 6 bez gólmanky, aby se v posledních 12 minutách pokusily stav 3:1 v jejich neprospěch zvrátit.

Bohužel vzápětí přišla žlutá karta pro Nikol Babickou. Do konce zbývalo 10 minut. Po návratu z trestné lavice měla Nikol 2 šance, které bohužel neproměnila. Po ubráněném rohu proti českému týmu byla odpískána penalta a skóre se změnilo na finální stav 4:1 pro Polsko.

České hráčky se tak loučí s turnajem na 7. místě.

Miroslav Semrád

 

Nikol Babická

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy