Online vysílání – úspěšně pokračuje

Od jara jsme zahájili pravidelné vysílání zápasů pozemního hokeje.

Po Liticích, Pragovce a Presidentu, kteří již mají své první online streamy za sebou, se v sobotu přidala Slavia, která odvysílala zápas extraligy mužů Slavia – Litice. Svaz pomohl po telefonu zahájit stream a vše ostatní již zařídil Marek Zgraja a Ellen Merxbauerová. Oběma děkujeme, Markovi navíc za ohromnou snahu zajistit internetový kabel na střechu, odkud se stream vysílá. Slavie je tak nyní připravena na další vysílání.

Ve středu 8. května na státní svátek plánujeme další dva streamy – President se přihlásil, že by chtěl odvysílat zápas starších žáků President – Rakovník od 13:00 a z Plzně Litic odvysíláme zápas extraligy žen Litice – Praga od 12:00.

Doufáme, že vše vyjde a nebudou technické problémy 🙂

Sledovanost streamů stoupá

Sledovanost online vysílání je vždy ve stovkách diváků a pohybuje se kolem 300 unikátních diváků a sledovanost zápas od zápasu narůstá. Zároveň se o 25 % zvýšil počet diváků, kteří mají přihlášený odběr Youtube kanálu ČSPH – automaticky tak dostávají upozornění na začínající přenos.

Přihlaste si ČSPH Youtube ať nepromeškáte žádný zápas!

 

Zhruba třetina diváků se opravdu dívá online a velká část si jich pouští zápas ze záznamu.

Odezva na přenosy a další lidé na realizaci přenosů

Moc nás potěšila odezva na vysílání. Kromě kladného hodnocení naší snahy se nám začínají hlásit hráči i rodiče, kteří by chtěli vysílání svých klubů zajistit. Zatím jich není mnoho, ale velmi rádi je podpoříme, a každý kdo by se chtěl stát režisérem přímého přenosu je vítán. Zaškolíme a zapůjčíme vybavení. Pokud máte zájem se zapojit a přivydělat si 250 Kč za odvysílaný zápas, ozvěte se na e-mail miroslav.semrad@pozemnihokej.cz

Nové vybavení pro přenosy

Svaz zakoupil 2 sady na vysílání přenosů, které je možné využít – můžeme tedy vysílat ze dvou hřišť najednou a umíme nabídnout i sestavu pro vysílání dvěma kamerami najednou. Máme k dispozici i vybavení pro komentátora, byť tuto variantu jsme ještě nevyužili „naostro“. Svaz vylepšil
i vybavení – nové kamery a nový přenosový software značně zlepšily kvalitu obrazu a zvuku oproti loňskému roku. Nové stativy zlepšily ovladatelnost kamery a nové notebooky s dostatečnou výkonovou rezervou umožňují současně vysílat i zaznamenávat stream na disk počítače.

Pokud klub nemá zajištěn internet na svém hřišti, jde vše řešit i pomocí datové SIM karty. Díky sponzorovi jsou všechna vysílání z hřiště HC 1946 Praga vysílána přes GSM data. O zapůjčení pro další kluby je možné jednat.

 

Miroslav Semrád

 

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy