Moderní Hokej Erasmus+ HC Den Bosch

Myslet nekonvenčně, to byla hlavní myšlenka, kterou nám chtěl Marc Lammers předat. Tato myšlenka směřuje pouze k jedinému a to neustále myslet jinak než ostatní, nikdy se nebát vyzkoušet nové, co nikdo předtím nezkusil.

Nejdůležitější na tom jak z věcí nemožných udělat možné je motivace. Bylo nám ukázáno několik způsobů či myšlenek jak se udržet na té správné cestě a neztratit motivaci.

První z příkladů bylo soustředění se na věci, které můžeme ovlivnit. Je jen jedna jediná věc, kterou můžeme ovlivnit na 100% a to jsme my sami. Jak je vidět na přiloženém obrázku, tak čím více se vzdalujeme od středu, tím méně to můžeme ovlivnit.

Další věc na, kterou se zaměřil, bylo jak pracovat s hráči, kteří jsou již dostatečně motivovaní dělat tyto nemožné věci. Jak udělat z jednoho z mnoha týmů vítězný tým. To vše přichází ruku v ruce se s perfektní morálkou a ideálním balancem mezi zkušenostmi a cílem celého týmu.

V moderním hokeji je již nezbytné pracovat s daty. „Měření je vědění“ díky tomu čím více máme dat tím více máme fakt. Tyto znalosti pokud s nimi správně naložíme, tak můžeme získat zásadní výhodu před soupeřem a to je to hlavní proč se snažíme mít co nejvíce dat. Znalosti z dat mohou být taky jednoduše použity k trestání, pro správnou motivaci je ale nezbytné je využít k odměňování.

V poslední části přednášky nám ukázal několik příkladů z praxe, proč je důležité se u hráčů soustředit na jejich silné stránky a ne slabiny. Ten nejhlavnější důvod je „Nikdy nevyhrajete zápas díky svým slabinám“. 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy