Vítězové mají plán, poražení výmluvu!

Tak zní název knihy Marca Lammerse, jednoho z nejúspěšnějších hokejových koučů. Dovedl holandský národní tým k výhře olympijských her, mnoho let vedl také reprezentanty Španělska a belgický národní tým vytáhl mezi světovou špičku.

V jeho knize se můžete dočíst, jak se dokázal postavit krizím a najít v nich novou příležitost pro rozvoj sebe sama, svého okolí i hokeje samotného.

Marc v ní také ukazuje, jakým způsobem hokej inovoval, ať už to byly inovace využívané dodnes, či právě kvůli němu zakázané samotnou FIH.

Jeho kniha je vůbec poprvé k dispozici v češtině, a to díky paní Klabanové z Rakovníka, které touto formou děkujeme za překlad. Kniha je vhodná pro kouče, trenéry a hráče pozemního hokeje, kterým ukáže, jak netradičně přemýšlet o sportu a přístupu k fyzickému a psychickému výkonu jednotlivce a týmu.

Trenér nikdy nestojí na bedně
„Šéf týmu má obrovský vliv na výkon. Nemusíte poukazovat na svoje zásluhy a sklízet ovoce. Pokud vaši svěřenci zvítězí, měl by se trenér stáhnou a nechat je, ať si vychutnají tu chvilku slávy. V případě prohry, musíte čelit reportérům. To všechno je role ve vedení týmu. Musíte ho chránit.

Nejsem oficiálním olympijským vítězem. Nemám medaili a je to tak správně. Kdybych ji dostal já, měli by ji dostat všichni v realizačním týmu. Jak stanovit hranice? Hřištěm.“

Zde je malá ukázka toho, jak nahlíží Marc na trenéry, jak by měli vystupovat ve svém týmu. Také poukazuje na to, že pokud tým šlape jako hodinky, je čas na změnu. A proč? To se právě dozvíte v knize.

Kniha je ovšem vhodná i pro rodiče, stejně tak pro jakéhokoliv jiného sportovce či nesportovce. Kniha může nabídnout, jakým způsobem netradičně motivovat tým, či jakoukoliv jinou skupinu, a jak pracovat s lidmi ve svém okolí. Knihu tedy rozhodně doporučujeme každému!

Jak si knihu objednat?
Pokud máte o knihu zájem, pošlete objednávku ještě dnes na nikola.mladkova@pozemnihokej.cz

Cena knihy je 199 Kč

S Marcem Lammersem jsme také měli tu čest natočit rozhovor pro magazín Hokej na Zemi.
Cesta ke zlatu Marca Lammerse

Martina Babická

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy