U16 dívky a chlapci: pod taktovkou Karolíny Kříženecké

Reprezentace dívek a chlapců do 16 let mají za sebou víkend plný hokeje.

Pro řadu hráčů a hráček první mezinárodní zkušenost, a hned s velmi kvalitním soupeřem. Hlavním cílem utkání bylo dát příležitost co nejširší skupině hráček a hráčů, a to tak, aby odehráli co nejvíce minut.

Hráčky i hráče jsme motivovali k odvaze. Utkání provázely porady s videem.

Reprezentace dívek
Výsledky – 1:6, 2:4, 0:4.
Pozitivní je určitě ochota hráček se učit. Nově se naučily různé způsoby vybíhání rohů (3:1 a 2:2), například ve druhém zápase holky vyběhly 11 rohů z 12. Pokrok udělaly také při pressingu, a to jak v útočné čtvrtině, tak u lajn. Velkou práci je třeba odvést ještě při rozehrávce od naší branky a s ní souvisejícím zakládáním útoků. Slabinou obecně jsou ofenzivní činnosti.

ZDE naleznete fotodokumentaci ze zápasů. 

Reprezentace chlapců
Výsledky – 1:2, 0:1, 2:3.
Kluci ukázali obrovské nasazení a disciplínu a také srovnatelnou fyzickou kondici se soupeřem, zejména rychlost. Především v závěrečném třetím utkání se kluci zlepšili v pressingu v útočné čtvrtině, včetně cutování, a také v rozehrávce od naší branky. Velmi dobře si vedli při rozehrávce do nestrukturované obrany. K vítězství chybělo ještě lepší sehrání v útočných činnostech. Je to tým s obrovským potenciálem, plný hráčských osobností.

Zde naleznete fotodokumentaci ze zápasů.

Uzavírá trenérka obou týmů Karolína Kříženecká.

A jak hodnotí zápasy hráči?

Zápasy hodnotí Lucie Nová z klubu SK Slavia Praha: První zápas bylo znát, že nejsme sehrané. Druhý zápas už jsme byly sebevědomější makaly jsme daleko víc, méně jsme kazily. Bohužel ve 3/4 nám trošku došly síly. V poslední části jsme se zvedly a nakonec jsme prohrály 4:2 Třetí zápas: První poločas jsme hrály dobře, bohužel jsme neproměnily náš tlak v gólové příležitosti. Polky nás po tom trestaly a ukázaly svou efektivitu. Toužily jsme dát gól, bohužel z našich dvou největších příležitostí se to nepovedlo a tak jsme poslední zápas branku nevstřelily.

Vojta Janů z klubu President: První zápas jsme hráli dobře, s velkým nasazením, všichni jsme chtěli hrát a vyhrát. Bohužel bylo docela znát, že jsme nesehraný, protože jsme spolu hráli poprvé. Přesto byl náš výkon dobrý, jen jsme byli málo efektivní.
Druhý zápas jsme hodně ztráceli balónky a kazili jednoduché nahrávky. V kruhu jsme byli nedůrazní a proto jsme měli i méně šancí, než první zápas.
Třetí zápas: Náš výkon byl o kousek horší než první zápas, bylo však větší nasazení než první zápas. Bohužel nás hodně srážela malá efektivita, udělali jsme i spoustu individuálních chyb. Nevycházeli ani trestné rohy, jelikož nám odskakovaly balónky. Celé tři dny hodnotím velmi pozitivně, herně jsme odehráli dobré zápasy.

 

 

Karolína Kříženecká, Martina Babická 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy