U19 dívky – Itálie 4:1

Za ostrého odpoledního slunce naše dívky sehrály poslední zápas ve skupině proti reprezentaci Itálie.

Po rozcvičce a nástupu následovalo zahajovací písknutí. Začátku se chopila Česká republika, když v první minutě vybojovala trestný roh. Po krásné tažené puši Natálie Hájková poslala svůj tým do vedení 1:0. Hra se začala rozvíjet ve prospěch českého celku. Dívky byly rozhodné na hokejkách a jejich převaha nad soupeřem byla znát. Několik vteřin do konce se Kateřina Topinková chopila balónku, proběhla obranou čtvrtinu Italek a jednoduchou kličkou překonala brankářku, to vše bohužel těsně po časovém limitu. Gól neplatil a Češky zakončily čtvrtinu s náskokem jediného gólu.

Druhou čtvrtinu provázela již vyrovnanější hra. Balónek se přesouval z poloviny na polovinu a šancí bylo pomálu. Oživením byl až ve 23. minutě trestný roh získaný Itálií. Tuto šanci však soupeřky neproměnily a naše bránicí hráčky poslaly české útočnice do úniku. Po zmatené situaci před brankou konečně gól doťukla Lucie Duchková. Česká republika zvýšila svůj náskok na 2:0. Hru poté opět ovládly Češky s občasnými italskými šancemi. Na další gól si naši fanoušci museli počkat až do 35. minuty, kdy nádhernou kombinací Hájková-Topinková Češky zvýšily z trestného rohu svůj náskok na 3:0. Obdobnou šanci zanedlouho poté obdržel italský celek. Trestný roh však padl za oběť skvěle bránící Monice Halamové, která vychytala střelu na levé tyčce. Ihned poté se Česká republika opět chopila balónku a týmovým útokem obětavě doklepnutým Veronikou Přibíkovou zvýšila na 4:0. Čas neúprosně ubíhal a Itálie zarytě útočila na českou branku, zatímco odolávala útokům na tu svou. Až do 51. minutě si Itálie musela počkat na větší šanci. Získala trestný roh, který dorážkou z bezprostřední blízkosti proměnila a snížila tím na 4:1. Proměněný trestný roh byl posledním gólem v zápase.

Touto výhrou si české dívky zajistily postup do semifinále, které sehrají s rakouskou reprezentací.

Góly: 
Hájková Natálie, Duchková Lucie, Topinková Kateřina, Přibíková Veronika

Na pocity jsme se zeptali obránkyně Moniky Halamové:
,,Moje pocity jsou pozitivní. I přes remízu s Francií, jsme tímto zápasem potvrdily první místo ve skupině a zajistily jsme si místo v semifinále. Mám z toho radost, byl to hezký zápas, do kterého jsme daly všechno. Teď nás čeká zápas s Rakušankami o finále, na který se poctivě připravíme.“

A jak hodnotí zápas Tlamsová Nela?

Kiki Šafaříková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy