20. ročník turnaje škol klepe na dveře

Je za námi další turnaj školních kroužků, který Český svaz pořádá od roku 2010 pro hráče a hráčky ze školních kroužků. Po malé přestávce se podařilo opět turnaj uspořádat v hale na Slavii, kam dorazilo 12 škol. Své začínající hráče zde měly týmy Slavia Hradec Králové, SK Slavia Praha, HC Bohemians, HC Kadaň, Tj Plzeň Litice, Tj Sokol Kbely, HC Hostivař, President a HC Mnichovice.

A jak si turnaj budoucí hráč HC Hostivař Rosťa ze školy ZŠ Hostýnská?
Hokej hraju měsíc a tady je to moje premiéra, jako brankář. A chtěl bych být spíš brankář, abych nemusel tolik běhat.“ Přihlížející reprezentant vtipně dodal: „no ty by ses divil, jak musí brankář běhat.

Tradičně se nehrálo na výsledky, ale pro radost a dobrý pocit. Každý tým sehrál 5 zápasů ve skupině, kde se hrálo v kuse 8 minut a pozor, bez zadních autů. Tedy se hraje téměř bez přestávky a přerušení. Celkem se na hřišti sešlo 70 dětí. Mimo turnaj se děti mohly vyřádit na nafukovacím krokodýlovi a zastřílet si na reprezentačního brankáře kategorie U16.

Při turnaji asistovali hráči reprezentace do 16 a 18 let, kteří dohlíželi na fair play a lehce korigovali hru, aby nedošlo k žádnému nedovolenému zákroku. Hráči a hráčky jsou teprve na začátku své hokejové kariéry (věkově 1. a 2 . třída), tedy pískání bylo velice benevolentní.

V rámci turnaje se uskutečnila i sbírka pro Ukrajinu. Děkujeme všem, kteří přispěli a přinesli hygienické potřeby, dětské plínky, ložní prádlo, hračky nebo také přesnídávky. Vše bude předáno do Domu národních menšin v Praze.

Další v pořadí 20. ročník se uskuteční na venkovním hřišti na Slavii. Termín je plánován na červen.

Foto záznam z celého turnaje naleznete ZDE.  A těšit se také můžete na reportáž v plánovaném magazínu ČT Hokej na Zemi. Sledujte naše stránky, aby vám neunikla premiéra dílu s reportáží z 20. turnaje školních kroužků v halovém hokeji.

Martina Babická

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy