Víkend, kdy se budou dít věci! Žáci, dorost i dospělí hrají o medaile!

Tak nabitý víkendový program jsme tu už dlouho neměli! Rozhodne se o finalistech extraligy mužů a žen, dorostenecké soutěže nakousnou semifinále a ve starších žácích nás čeká tvrdý boj o zlato! Tak pěkně popořadě a s odkazy na jednotlivá utkání vč. livestreamu.

Extraliga muži:

Zde mají prakticky jistou účast ve finále slávisté. Ti si poradili s klokany minulý týdne 7:1 a odveta se tak zdá býti pouze formalitou. To se nedá říci o druhém semifinále, kde má sice Rakovník dvoubrankový náskok, nicméně Litičtí nehodlají dát svou kůži zadarmo.

sobota – 28.05.2022 – 14:30
Slavia vs. Bohemians (7:1)
R: Pivko – Řehák

sobota – 28.05.2022 – 17:00
Litice vs. Rakovník (0:2)
R: Krýsl – Jaroš

Extraliga ženy:

V ženské extralize jsou karty rozdány podobně. Zatímco rakovnické hráčky mají relativně pohodlný náskok z Litic, Slávistky sice urvaly na Pragovce výhru, nicméně výsledek 2:1 jim rozhodně klid do odvety nedává.

sobota – 28.05.2022 – 10:00
Rakovník vs. Litice (3:0)
R: Pravda – Beneš

sobota – 28.05.2022 – 11:30
Slavia vs. Praga (2:1)
R: Pivko – Větrovský A.

Dorostenecké soutěže před sebou mají první zápasy play-off. Systém je stejný jako v kategorii dospělých, těšit se tak můžeme na dvě utkání, kdy o postupujícím rozhodne lepší skore z obou zápasů.

Dorostenky:

Nebývale vyrovnaná část extraligy přináší play-off, kde k největším favoritům budou patřit Praga a Slavia. Hráčky ze Zeleného pruhu předčily sešívané v základní části o jeden jediný bod. Soupeřkami jim budou hráčky Hostivaře. To Slávistkám stojí v cestě Litice, které prokazují jak v ženské, tak dorostenecké kategorii velký posun kupředu. Co očekávat? Vyrovnané bitvy, které se nerozhodnou tento víkend.

neděle – 29.05.2022 – 14:00
Hostivař vs. Praga
R: Fousková – Hostivař

neděle – 29.05.2022 – 14:00
Litice vs. Slavia
R: Koryťák J. – Toth

Dorostenci:

Pokud jsme o dorostenkách tvrdili, že základní část byla vyrovnaná, co pak ta dorostenecká! První tři týmy dělily na konci tři body, o vítězi rozhodovalo jen skóre. Slávisté díky lepšímu poměru vstřelených a obdržených branek jdou do play-off z prvního místa. V semifinále narazí na Bohemians a dá se očekávat tvrdý, rychlý a útočný hokej. Druhé semifinále se na programu v Liticích, kde se představí President. Ten zaostal za Slavií jen o skóre, což samo o sobě hovoří za vše. Bitva v Plzni bude hodně zajímavá zejména s ohledem na to, jakou si oba týmy vytvoří pozici pro rozhodující odvetu v Praze.

neděle – 29.05.2022 – 16:00
Bohemians vs. Slavia  (na ZP)
R: Beneš – Větrovský P.

neděle – 29.05.2022 – 16:00
Litice vs. President
R: Koryťák J. – Toth

Starší žáci a žákyně

Tím program víkendu nekončí. Na pořadu dne jsou totiž poslední utkání starších žáků a žákyň. Zatímco v dívčí kategorii se bude jednat jen o formalitu, která korunuje vítězky, u kluků to bude řež do posledního písknutí.

Žákyně mají jasného vládce – pražskou Slavii. Ta jede na půdu Rakovníka už v pohodě a s jistotou mistrovského titulu. Pro Rakovník, který v sezóně jako jediný Slavii porazil, to však bude duel důležitý. Ve hře je třetí místo. To středočeškám zajistí jakýkoli bodový zisk v pátečním duelu (18:00). Pokud by prohrály, budou muset doufat v to, aby Hostivař neporazila Kbely (28.5. – 10:00) výrazným brankových rozdílem. V tom případě by totiž bronz putoval na Hostivař. Stříbro putuje do Hradce Králové, který letos prokazuje svou mimořádnou formu. Nic na tom nezmění ani poslední utkání na Pragovce (28.5. – 15:00).

To starší žáci to budou mít o víkendu o vše. Tedy bronz ve hře již není, ten si pro sebe uzmuli hráči Mnichovic. Ale zlato a stříbro? Bitva se vším všudy. Výhodu domácího prostředí budou mít Litice, kdežto Slavia může počítat s tím, že při případné remíze bude brát titul ona. Má totiž nahráno o bod více. Oba duely se hrají v sobotu v devět hodin. Poslední bitvu ve skupině o titul uvidíme v Rakovníku, kde v pravé poledne hrají Hostivařští.

foto: Petr Růžek
-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy