Češky se chystají v srpnu na MS veteránek!

Už jste slyšeli o turnaji Masters 2022? Jedná se o veteránské mistrovství světa. V srpnu jej hostí anglický Nottingham a Česká republika bude mít zastoupení – v kategorii žen 40+.

Nejde jen o pár zápasů na festivalu, turnaj chystá velkolepá představení v podobě téměř 200 zápasů týmů z celého světa, které budou bojovat o čtyři poháry hráčů i hráček nad 35, resp. 40 let. Jak se rodila česká účast? Když na podzim loňského roku zaznělo nesmělé přání, že by bylo pěkné se jet podívat, nikdo z nás netušil, že se nebude jednat o diváky, kteří na akci vyrazí, ale odjede silný tým odhodlaný poprat se o každý bod. Ano přátelé, to co z počátku vypadalo jako žert, se během několika dnů přetavilo v tvrdou píli, jasný cíl a ohromnou chuť změřit síly s těmi nejlepšími ve své věkové kategorii.

Na vše začal dohlížet dlouholetý zkušený trenér Michal Toms, pod jehož vedením se každou neděli schází vybraná dvacítka hráček. Ty už sice odrostly ženské národní reprezentaci, ale stále aktivně hrají v extralize nebo 1. lize, věnují se pozemkářským dětem a hokej je stále jejich životem. Kromě tréninků se tak začalo vše točit kolem zařizování celé akce – letenkami počínaje, dobrým fyzioterapeutem konče. Jak si jistě uvědomujete, tato funkce je ve věku reprezentantek takřka stejně důležitá, jak ta trenérská…

Jen abychom si ujasnili s čtenáři tohoto článku jeho základní poselství. Svoji účast na turnaji chápe celé družstvo nejen jako čest znovu reprezentovat a dokázat obstát v těžké konkurenci, ale i jako příležitost pozemní hokej tímto způsobem opět zviditelnit a trochu tak přispět k olympijskému snu mladších generací. Chceme společně ukázat, že hokej je sportem pro všechny generace a dá se opravdu dělat v každém věku. I to je na něm krásné.

Budeme rádi, když nám v létě budete držet pěsti – čekají nás postupně týmy Argentiny, Španělska, Irska, Walesu a Francie. Ve skupině B změří své síly Anglie, Německo, USA, Skotsko, Ghana a Srí Lanka. Následně budou na účastníky čekat boje o umístění. My už se nemůžeme dočkat, tak se těšte s námi! Pokud by vás zajímal turnaj samotný – veškeré informace, vč. výsledků a programu, naleznete na tomto odkazu.

Aktuální veteránská sestava:

Kateřina Adamová, Štěpánka Šmídová, Karolína Borská, Kateřina Buňatová, Lenka Fousková, Magdalena Haltuchová, Miluše Jirmanová, Pavla Kozáková, Karolína Kříženecká, Tereza McLaughlin Váňová, Pavla Nešporová, Monika Nevědělová, Karolína Paterson, Klára Poloprutská, Eva Staňková, Jana Svatošová, Blanka Tomsová, Pavla Trčková

Trenér: Michal Toms
Fyzio: Veronika Schumpeterová

Je nám potěšením poděkovat všem našim sponzorům za podporu – bez ní by možná zůstal turnaj Masters jen snem a nikoli realitou. Jmenovitě děkujeme podpoře ČSPH za pomoc s vybavením a za finanční dar k pokrytí části cestovních nákladů, v neposlední řadě také klubu SK Slavia Praha za možnost využít hřiště k pravidelným tréninkům. O pojištění se celému týmu postarala Allianz pojišťovna. Dárcům jsou samozřejmě dveře otevřené i nyní. Vzhledem k tomu, že náklady celého týmu šplhají do stovek tisíc korun, bude každá pomoc naprosto vítaná.

Partneři akce:

Český svaz pozemního hokeje
SK Slavia Praha
Severočeské doly
Confidex
Milan Jirman
Honza
…a třeba zrovna ty? 🙂

-masters_tým- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy