Erasmus LIA: Projekt na podporu a rozvoj ID Hockey

Minulý týden nebyl jen o evropském šampionátu ID Hockey, ale také o projektu, který má sloužit k růstu ID Hockey napříč státy Evropské unie.

V Nizozemsku proběhl úspěšný začátek projektu Erasmus LIA (Love is All), na kterém se podílí projektový tým složený ze zástupců české, italské a polské hokejové federace. Stejně tak má své zastoupení i federace evropská (EHF) a světová (FIH). Projektový tým spolupracuje s organizací „Special Olympics“, která má ve svém středu zástupce dalších evropských zemí – Francie, Bulharska a Nizozemska.

Cílem projektu je společně podpořit rozvoj ID Hockey (hokeje pro mentálně postižené) napříč Evropou a zajistit co nejlepší podmínky pro sportovce s poruchou intelektu v jejich hokejovém rozvoji. S tím se pojí samozřejmě i podpora trenérů, oficiálů, vytvoření manuálů pro organizaci ID akcí, tvorba rozvojových programů pro jednotlivé hráčské skupiny nebo primárně zavádění a pomoc při startu ID hokeje v zemích, kde s nimi ještě nezačali.

Dvoudenní pracovní setkání se konalo v Amsterdamu, tedy v místě, kde aktuálně probíhalo jak mistrovství světa žen, tak také Eurohockey ID Championship, kterého se poprvé v historii účastnil také český tým.

A jaký bude mít přesah tento projekt v České republice? „Rádi bychom v Česku inspirovali další kluby ve startu s ID Hockey tak, jak tomu je v Rakovníku v případě Ráčku. Tedy týmu, který nás reprezentoval na evropském šampionátu. Bylo by skvělé mít v Česku více týmů, které by se mohly vzájemně potkávat, soupeřit na hřišti a předávat si zkušenosti,“ svěřil se po návštěvě Amsterdamu český zástupce v pracovní skupině, Gino Schilders.

My věříme, že rakovnický Ráček inspiroval svou cestou ostatní. Ano, není to lehká cesta, ale určitě její výsledky stojí za to.

-gin- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy