Nový projekt Erasmus pomáhá rozvíjet hokej pro mentálně postižené

Slogan „spravedlivě úžasné“ (Equally Amazing) Evropské hokejové federace (EHF) nejsou jen slova, která hezky znějí. Zastupují též způsob smýšlení, kterým žijeme a dýcháme. EHF je známá tím, že začleňuje všechny ze své hokejové rodiny a dává jim šanci užít si fyzickou aktivitu a strávit skvělý čas s rodinou a přáteli.

Hokej pro mentálně postižené se již hraje v různých zemích a roste díky tvrdé práci dobrovolníků v klubech a federacích. Aby tento růst ještě více podpořil, inicioval ČSPH sportovní projekt Erasmus+ s cílem spolupracovat s 9 partnery na rozvoji místního programu, trenérského programu, manuálu akcí a programu životních dovedností pro hráče. To vše proto, aby napomohlo růstu hokejového ID co do kvantity i kvality. Věděli jste, že v Evropě hraje hokej 42 zemí, ale pouze 12 má hokejový ID tým?

Se členy z hokejového Polska, Itálie, České republiky a partnerů Special Olympics z Francie, Nizozemska, Bulharska a EHF, Mezinárodní hokejové federace (FIH) a Univerzity Copenhagen jsme zahájili cestu k naplnění ambicí růstu hokejového ID. Special olympics je pro nás klíčovým partnerem pro vývoj hokejového ID a jsme hrdí, že jsme s nimi podepsali oficiální dohodu o vývoji hokejového ID (EHF a Special Olympics Evropa/Eurasie podepsaly historické Memorandum o porozumění: Evropská hokejová federace. Jsme vděční za spolufinancování podpory z programu Erasmus z Evropské unie.

„Po našem úvodním červencovém setkání v Amsterdamu, které proběhlo současně s mistrovstvím Eurohockey ID, jsem nadšený, že se mohu vydat na tuto 3letou cestu se skupinou kvalifikovaných a nadšených partnerů z různých organizací. Věřím, že život je o hledání lidí kolem, kteří vám dávají více energie, než vám berou, a pevně věřím tomu, že hokejoví ID jsou obrovským hnacím motorem pro všechny z nás, abychom se sami na sebe dokázali podívat zvnějšku. Upřímná radost, úsměvy, láska, kterou vyzařují, jsou nakažlivé. Proto jsme program nazvali Love is All (Láska je všechno) podle písně Rogera Glovera, který byl tak laskavý a poskytl nám práva použít jeho píseň jako hymnu pro tento projekt. Doufám, že výsledky projektu budou inspirativní pro všechny země, které jsou již aktivní, i pro ty, kteří chtějí být aktivní a rozvíjet hokejové ID. Spravedlivě úžasné by nemělo být jen sloganem, ale mělo by se stát způsobem života,“ řekl Gino Schilders, vedoucí projektu LIA.

-urb-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy