ME junioři: Češi mají první bod!

Češi slaví první bod na domácím juniorském ME. V urputném souboji s Itálií sice brzy prohrávali, nicméně dokázali v poslední čtvrtině vyrovnat na 2:2 a připisují si první bod do tabulky.

ČR – Itálie 2:2 (0:2)
G: 49. Brzák, 59. Bystřický – 2. Brocco, 14. Arosio

Opět se čekal zajímavý duel, který mohl Itálii posunout k blízkosti postupu, Čechům napravit reputaci a možná ještě k malé naději, jak do konce turnaje hrát ještě s vidinou toho samého. Kapitán Itálie Claudio Brocco Čechy zchladil hned ve druhé minutě. Ze hry nekompromisně zavěsil a Itálie vedla. Na konci první čtvrtiny italský tým ještě jednou zaúřadoval. Davide Arosio opět ze hry zvýšil na dva nula. Češi do poloviny bojovali, objevovali se stále častěji před brankou Andrea Dellanna, ale koncovka v jejich podání byla nepřesvědčivá.

Ve druhé polovině konečně do českého týmu vdechl náboj čert. Češi vysunuli výše svoje napadání, což začalo dělat soupeři problémy. Hra se v tu dobu přelévala od branky k brance a v hledišti to bylo na hlasitosti znát. Když italský tým neproměnil penaltu, český tým se ještě více rozčertil a výsledkem bylo snížení skóre Janem Brzákem na 2:1. V poslední minutě završil české probuzení Dominik Bystřický doraženým gólem z trestného rohu a pečetil tak první bodový zisk domácího celku. Z konečného pohledu byla remíza spravedlivá. Češi v pátek nastoupí v 16 hodin proti Polsku.

Trenér Miroslav Ludvík neskrýval po utkání určité rozčarování. „Bohužel se nám v první polovině nepodařilo vyvarovat někdy až dětinských chyb, což nás stálo dvě branky v naší síti. Musíme se zbavit špatných návyků, které často draze platíme. Druhý poločas již byl o něčem jiném. Kluci začali makat, obranu jsme vysunuli výš a silou vůle jsme dokázali dotáhnout utkání do remízového stavu.“


Turecko – Wales 2:1 (0:0)

Góly: Turecko – Müslüm Ekinci 2x, Wales – Billy Collins

Kdo by se těšil na koncert zatím neporažené welšské reprezentace, byl by zklamán. Opatrný hokej z jejich strany, zalezlá obrana Turků, to vše přineslo divákům asi nejméně zábavných 45 min. utkání z celého turnaje. Až na konci třetí čtvrtiny stačily dvě návštěvy Turků v obranném kruhu Walesu, dva trestné rohy a překvapení bylo na světe. Turci vedli 2:0! Poslední čtvrtina logicky znamenala probuzení favoritů. Welšané konečně vytáhli více hráčů do útočné čtvrtiny, zjednodušili přechod směrem dopředu a výsledkem byl gól ze hry. Na srovnání to však nestačilo a turecký tým zamotal další dění v tabulce.


Polsko – Irsko 0:8 (0:3)

Góly: Irsko – Adam Walker 2, Oliver Kidd 3, Evan Jennings, Louis Rowe

Irský tým turnajově ožil. Jeden z favoritů celého turnaje konečně začal velmi aktivně. Napadáním polského týmu si vynutil několik trestných rohů, z kterých Adam Walker dvakrát skóroval. Oba byli vystřeleny po zemi, kupodivu zapadly do polské branky. Třetí branku do poločasu vstřelil Oliver Kidd, tentokráte z penalty. Poláci nevěděli, jak se dostat ze své obranné poloviny, irský tlak byl nad jejich síly.

V poločase zlom nepřišel. Irové vytrvali v tlaku na polskou branku a přidávali jeden gól za druhým. A jeden za druhým z trestného rohu. Škála zakončení byla různá, ale suverenita Irů jednoznačná. Nejhezčí gól utkání vstřelil Oliver Kidd bekhendovou střelou z velkého úhlu přímo do sítě.

Polský tým nenašel recept na irskou obranu, pravda pohrdl penaltou. Irové si jasně řekli o místo ve dvojici postupujících. Uvidíme, zda to potvrdí i ve zbývajících dvou utkáních.

-jam- , -tle- 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy