Přestřelka na závěr úspěšného testu se Švýcarskem

Ve třetím utkání spustily oba týmy kanonádu. Po oboustranně hezkém hokeji měli možnost rozhodčí před početnou diváckou kulisou v Edenu zapsat výsledek 5:5. Český výběr byl opticky lepším týmem, nicméně výhru ho stály oba závěry poločasů, kdy Švýcaři skórovali celkem čtyřikrát…

Aktualizace 7.8.2022, 13:00

ČR – Švýcarsko 5:5
G: Plochý 3x, Hanus, Gerlický – Winkler, Wiss-Chodat, Hengartner, Bronnimann, Kruesi
R: Mejzlík, Pivko
TR: 5(3) – 6(2)
Eden, Praha

V posledním přípravném utkání se Švýcarskem si oba týmy zastříleli. Češi byli celé utkání o fous lepším týmem, nicméně Švýcaři se vždy dokázali dotáhnout. Byli to domácí reprezentanti, kteří se dostali do vedení po rychlé akci zásluhou Plochého. Stejný hráč proměnil na začátku druhé čtvrtiny trestný roh a zdálo se, že zápas nabere podobné obrátky jako v sobotu v Liticích. Švýcaři však dokázali využít chvilkového vypnutí českých hráčů a ještě do poločasu vyrovnali. Nejprve se prosadil tři minuty před pauzou z rohu Winkler a za 50 vteřin srovnal Hengartner.

Švýcaři nepolevili ani po změně stran. Osm minut po startu druhé půlky je poslal poprvé a naposledy v do vedení Bronnimann. Na jeho branku dokázal zareagovat o necelou minutu později z trestného rohu neobvyklý exekutor Gerlický a bylo opět srovnáno. Asi nejhezčí moment celého utkání si připravil pro solidně zaplněné tribuny slávistického stadionu dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny Lukáš Plochý. Nechytatelnou střelou z otočky do rohu švýcarské branky završil hattrick a Češi opět vedli. Když na začátku poslední čtvrtiny zvýšil na dvoubrankový rozdíl po špatně chyceném rohu Hanus, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Švýcaři však pět minut před koncem snížili z trestného rohu a necelou minutu při powerplay využili nedůslednosti české obrany a vyrovnali. V nájezdech už pak kralovali Češi.


Aktualizace 6.8.2022, 21:00

ČR – Švýcarsko 2:2
G: Kolář, Plochý, Uhlíř – Winkler
R: Mejzlík, Krýsl
TR: 3(1) – 5(1)
P: 1(1) – 0
Plzeň, Litice

Druhé utkání přineslo více krásy a hokejových momentů než to první. Češi od začátku napadali soupeře a vytvářeli si šance. Jednu z prvních proměnil již v šesté minutě po ukázkové akci Kolář, který těžil ze skvělé práce celého týmu na levé straně hřiště. Spousta českých šancí poté zůstala nevyužita, včetně megapříležitosti Svatoně po trestném tohu, kdy mladý Slávista nedokázal usměrnit teč po TR mezi tři tyče. Jednu z nich poté nastřelili hosté, kteří kromě tří trestných rohů v prvním poločase moc nehrozili. Když přidal druhou branku ve druhé čtvrtině Plochý z penalty, šlo se do kabin za stavu 2:0.

Ve druhém poločase se obraz hry moc nezměnil. Češi byli lepší, hráli daleko více disciplinovaně než v pátek a neslo to své ovoce. Tedy alespoň co se šancí týče. Švýcaři hrozili sporadicky, nicméně podařilo se jim ve 40.minutě snížit Winklerem z trestného rohu. Když o čtyři minuty později proměnili stejnou standardní situaci Češi, bylo to opět o dvě branky. Odraženou střelu z rohu mířící k reflektorům dokázal fantasticky volejbalově sklepnout za záda švýcarského brankaře domácí Adam Uhlíř. V posledním dějství pokračoval hezký hokej, bohužel již bez branek.


5.8.2022, 23:00

ČR – Švýcarsko 2:2
G: Železný, Brzák – Muller, Winkler
R: Mack, Holek
Eden, Praha

V prvním utkání hraném v Edenu šli do vedení Švýcaři. Přesnou ranou minutu před koncem první čtvrtiny poslal hosty do vedení Muller. Češi kontrovali krátce po začátku druhé čtvrtiny zásluhou šikovné střely Železného. Ve čtvrté čtvrtině to byli nejdříve Češi, kteří šli do vedení Brzákem, nicméně vzápětí vyrovnal Winkler a určil tak finální výsledek první utkání ze tří, které se uskuteční v Praze a Liticích a slouží oběma týmům primárně jako příprava na kvalifikaci mistrovství Evropy.


Již v pátek dorazí do Prahy mužský reprezentační výběr Švýcarska. Do neděle stihne odehrát s českým národním týmem celkem tři utkání.

Na programu jsou tři důležité přípravné zápasy reprezentačního týmu, který ladí formu na kvalifikační turnaj mistrovství Evropy, který se uskuteční v druhé polovině srpna ve španělském Ourense. Švýcaři, kteří Češko již letos navštívili s ženskou i juniorskou reprezentací, se střetnou s Čechy dvakrát v Praze a jednou v Liticích.

Program utkání:

pátek 5.8.2022, 19:00 – hřiště Slavia Praha, R: Holek, Mack
sobota 6.8.2022, 16:00 – hřiště Litice, R: Mejzlík, Krýsl
neděle 7.8.2022, 10:30 – hřiště Slavia Praha, R: Mejzlík, Pivko

Nominace českého týmu:

Pažitka, Větrovský, Benda, Hanus, Hes, Uhlíř, Kolář, Trejbal, Toms, Klaban Š., Tomeš, Capouch, Dubina, Plochý, Svatoň, železný, Gerlický, Soukup, Brzák, Bystřický, Šesták, Procházka

Průběh utkání bude možné sledovat díky zařazení do oficiálních utkání FIH online zde. 

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy