Reprezentační šestnáctky mají za sebou letní rychlokemp

Mezitím co výběry U21 sváděly boje na hřišti proti soupeřům z různých krajů Evropy, výběry z U16 nezahálely, neponechaly nic náhodě a poctivě dřely. Kde? Dívky a chlapci se tentokrát setkali v Liticích, přímo v dění mistrovství Evropy juniorů na dvoudenním soustředění.

Ve čtvrtek 28. července využily volný den v rámci ME juniorů, tedy volné hřiště, a v rámci hokejových tréninků se zaměřily zejména na kvalitu příjmu balónů a efektivitu v kruhu. Druhý den soustředění byl zaměřený na čtení hry, analytickou práci a využití teoretických poznatků v přípravě na soupeře.

Oba dva dny doplnila kondiční cvičení podporující dynamiku, rychlost a také týmovou spolupráci. K té rozhodně pomohla i společná průprava ve formě spánku ve spacácích v litické tělocvičně. 

I ve velkém vedru se našel čas pro pár slov. „Pro nácvik efektivity ve střeleckém kruhu jsme zvolili záměrně komplexnější cvičení, která simulovala skutečnou hru. Pro řadu hráčů to bylo hodně náročné a bohužel se často opakovaly základní chyby. Hráči ale i díky intenzivní práci trenérů pochopili důležité principy a uvědomili si, že bez dobrého příjmu se nedá rychle přihrát ani střílet. Druhý den jsme účastníkům zadali analytické úkoly, které plnili ve skupinách při zápasu Itálie – Turecko. Hráči počítali počet příjmů balonů, chybovost ve zpracování, území, kde docházelo k chybám i jednotlivé techniky. Na závěr nám ve skupinách odprezentovali svoje zjištění a společně jsme řešili, jak nám výsledky sledování mohou pomoci ve čtení hry soupeře,“ shrnula náplň setkání výběru U16 hlavní trenérka Karolína Kříženecká.

Za 3-4 roky to budete vy, kdo bude hrát mistrovství Evropy juniorek a juniorů, na vás se budou chodit dívat lidé, vy budete podávat skvělé výkony za českou reprezentaci,“ motivoval hráčky a hráče kondiční trenér Marek Brada.

Sledování utkání v rámci ME juniorů, včetně utkání české reprezentace, bylo velmi důležité pro vnímání současných trendů, rychlosti a technických dovedností.

V závěru se dostalo i na poděkování. „Děkuji všem trenérům, kteří se hráčkám a hráčům výběru do 16 let věnovali: Míše, Rendě, Ondrovi, Honzovi a Markovi. A Karolíně P. za organizační zajištění.“ zmínila se hlavní trenérka a už nyní vyhlíží další společnou přípravu s nadějnými hráči z výběru U16. Na krátkou chvíli se ale role malinko obrátí – Karolína totiž odlétá tento týden s reprezentačním výběrem nad 40 let na světový šampionát do anglického Birminghamu. Tam tak budou moci sledovat bedlivě její výkony také její svěřenci. Sami jsme zvědaví, jakou zpětnou vazbu Karolína dostane nejen od nich, ale také od kondičního kouče Marka Brady.

-top- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy