Extraliga: Čeká se sváteční sobota v Liticích

Minulý týden přinesl velmi vyrovnanou bitvu mužů v Hradci Králové, domácí podlehli Pragovce 3:4. Tento týden se ve Vršovicích utkají s Bohemians, kteří měli minulý týden volno. Velmi důležité budou i duely v Liticích.

Muži

Můžeme se těšit na čtyři vyrovnané bitvy, první hvizdy budou k slyšení již od 11 hodin v Praze na Zeleném pruhu a na Slavii, kde se představí Bohemians s hradeckou Slavií. Od tohoto duelu se dá očekávat, že si soupeři nic nedarují. Bohemians by měla mít mírnou převahu, hosté to však jsou schopni vykompenzovat nasazením a vždy dokážou překvapit. Praga nastoupí proti trápícímu se Rakovníku. Velkou motivací pro oba celky je právě poslední zápas. Zatímco pro Pragu pozitivní – v Hradci předvedli skvělý a odmakaný výkon, pro Rakovník je negativní, i to ale může někdy pomoct. President si po jednokolové pauze zahraje s Hostivaří. Oba dva mají za sebou své klání se Slavií, za to výsledek byl diametrálně jiný. To je nicméně dávno zapomenuto. Otázkou je, zdali se povede Karolíně Kříženecké vymyslet další taktický majstrštyk. To samé čeká na Miroslava Ludvíka, který své svěřence musí ještě na týden vytrhnout z myšlenek na EHL a připravit je na rozjeté Litice. Ty mají za poslední dva zápasy bilanci vstřelených a inkasovaných branek + 8 a pyšní se tak velmi kvalitní střeleckou potencí. Určující bude, zdali se jim na ni podaří i navázat.

11:00 HC 1946 Praga – HC 1972 Rakovník, Zelený pruh

R: Pravda – Pivko

11:00 HC Bohemians Praha – HC Slavia Hradec Králové, Slavia Praha

R: Vudmaska – Větrovský A.

12:00 HC Hostivař – President, Hostivař

R: Pivko – Pravda

15:00 TJ Plzeň Litice – SK Slavia Praha, Plzeň-Litice

R: Větrovský P. – Holek

Ženy

Stejně jako u mužů, i ženy v červeno-bílých dresech vyráží na túru do Plzně. Oproti vyzývatelkám je čeká první utkání po letní pauze, což může mít vliv na jejich kvalitu. Litice jsou doposud stoprocentní a připsaly si i skalp Rakovníka. Na Zelený pruh přijede Hradec Králové i s jejich skálopevnou obranou a jistotou v bráně. Na útočnice tudíž nečeká vůbec nic lehkého, i protože se musí oklepat z minulého kola, které nebylo příliš vydařené. Mají nicméně výhodu domácího prostředí, což se dozajista projeví. Od 17 hodin na tu samou plochu vyběhne také Bohemians s Rakovníkem. Domácí dívky budou muset prolomit chmúry z minula a nepřestat hrát již v úvodní čtvrtině. Na gólmanky klokanů Terezii Pažitkovou a Martinu Kopeckou velmi pravděpodobně poletí mnoho střel a to, jestli je dokážou zastavit, bude velmi rozhodně klíčové.

13:30 HC 1946 Praga – HC Slavia Hradec Králové, Zelený pruh

R: Jaroš – Babická

17:00 HC Bohemians Praha – HC 1972 Rakovník, Zelený pruh

R: Šmídová – Fousková

17:00 TJ Plzeň Litice – SK Slavia Praha, Plzeň-Litice

R: Větrovský P. – Holek

Nenechte si ujít ani toto kolo, nejen v Liticích se bude na co dívat. Jsme si jistí, že hokejové krásy bude na hřišti, jak je zvykem, více než dost.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy