Zahraničí: Plochý střílí jako u Verdunu, Šafaříková a Laciná opět vítězně

Stejně jako v České republice, i soutěže v zahraničí se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. Do začátku halové sezóny však zbývá ještě několik zápasů, tak se pojďme podívat, jak to s našimi zahraničními hráči vypadalo tento týden. Hrací víkend přinesl do Česka skvělé zprávy – Plochý si připisuje další góly, Laciná opět slaví tři body a Pažitková si v Itálii připsala první výhru.

Gól za gólem ke svému jménu přidává Lukáš Plochý. V zápase proti Amical Hockey Club si kanonýr z Česka připsal rovnou tři a svému týmu tak pomohl k vysoké výhře 6:3.

,,Začátek zápasu byl trochu pomalejší, ale pak jsme se vzpamatovali a nastříleli tři rychlé góly. Poslední čtvrtina byla nevyzpytatelná, hra se přelévala ze strany na stranu. Naštěstí jsme neztratili koncentraci a zápas dotáhli do vítězného konce.“

Další dva zápasy italského poháru odehrála Bára Pažitková. Po událostech minulého hracího víkendu, měla před sebou italská HF San Saba těžký úkol – vyhrát obě dvě utkaní. Právě oněch šest bodů dělilo tým české útočnice od postupu do další fáze italského poháru. Dvě výhry a trocha štěstí. Tým z římské metropole mířil vysoko, bohužel štěstí je opustilo hned první zápas.

,,Kvůli tomu, že jsme si z předchozího hracího týdne odnesly pouze dva body za dvě remízy a vzhledem k tomu, že do další fáze postupuje pouze nejlepší tým z posledních čtyř zápasů, byl před námi těžký úkol. Tedy oba naše zápasy vyhrát a ještě spoléhat na ztrátu bodů dalších dvou týmů. Úkol těžký, ale věřily jsme, že by se to mohlo podařit. Bohužel opak byl pravdou a v úvodním utkání jsme podlehly HC Argentia 0:2, kdy jsme inkasovaly oba góly v poslední čtvrtině, nejprve z penalty a chvíli na to i ze hry.“

Zápas velmi těsný, avšak bez bodu pro tým Pažitkové. Jak se však říká: ,,Z popela povstává fénix.“ a tak si další západ tým spravil chuť vysokou výhrou 15:1, z čehož tři góly zásluhou české hokejky.

V žebříčku severní divize druhé bundesligové soutěže stále stoupá výš Kristýna Šafaříková a Bonner THV. Tento týden netradičně pouze s jedním zápasem, avšak bez zaváhání. Duel s Blau-Weiss Köln, tabulkově slabším soupeřem, tentokrát dopadl dle očekávání – výhrou 4:1 pro Bonnský tým.

,,Na předposlední zápas sezóny jsme se přesunuly do nedalekého Kolína. Místní tým jsme znaly moc dobře, sehrály jsme s nimi dva zápasy v přípravě, a tak jsem do západu vstupovaly velmi sebevědomě. Rozjezd byl poněkud pomalý. Hra se táhla se přelévala ze strany na stranu, však pouze s jednou šancí, a to střelou na naši vlastní branku. Ve druhé čtvrtině se energie na hřisti změnila, po individuální akci mé spoluhráčky Marie Esser, která se odtrhla od obránců BWK a nádherným úderem do šibenice nás poslala do vedení. Kolín po našem gólu značně polevil a my byly schopné nastřílet další tři. Poslední čtvrtina přinesla snížení na 4:1 po krásné dorážce z rohu, poté se však do konce západu stav nezměnil. Do Kolína jsem jela pouze jako divák, zranění zad mi nedovolilo hrát. Venkovní sezónu jsem bohužel již prošvihla, ale dávám se dohromady na halu!“

Bonner čeká ve čtvrtek poslední zápas sezóny, a to proti Crefeld HTC. Týmy jsou v tabulce velmi blízko sebe, Bonn na druhém místě, Crefeld na třetím s rozdílem dvou bodů. Zápas bude vyvrcholením boje o druhé místo tabulky podzimní části.

Štepán Klaban byl nucen tento týden utkání opět vynechat z důvodu nemoci. Jeho tým Klein Zwitserland i bez Štěpána dokázal zvítězit a čeří vodu holandské nejvyšší soutěže.

Kateřina Laciná a belgická Braxatta se opět vrátila na vítěznou vlnu. Po nepatrném zavání z minulého týdne si tým české kapitánky připisuje další body do tabulky. Výhra však nebyla zadarmo. Soupeř, se kterým sváděl tým bitvu obdržel dohromady nejvíce karet ze všech týmů ligy. Tvrdý styl týmu Royal Daring, který jim za zápas vynesl pět karet, však nebyl nic platný a domácí tým odcházel bez bodu.

,,Zápasy s Royal Daring jsou vždycky boj, je to sveřepý a kousavý soupeř. Vyhrály jsme 3:1, ale rytmus hry jsme chytly pořádně až ve 3. čtvrtině. Hra byla hodně přerušovaná a nebyly jsme schopné udržet tempo, soupeř nám ho úspěšné bortil. Většinu zapasu jsme kontrolovaly my, soupeř nemel zadně velké šance, hra se odehrávala převážné na naší útočné polovině. Výhra byla vydřená důsledným přístupem, ale hezky a zábavný hokej to opravdu nebyl.“ Okomentovala zápas sama Kateřina.

-kik- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy