Zahraničí: Laciná a její tým zapisují první klopýtnutí, prohrál i Skála.

V České republice se tento víkend za nepěkného počasí odehrála poslední kola podzimní části, zato v zahraničí soutěže ke konci teprve pomalu chýlí. Hrálo se téměř u všech českých zástupců s výjimkou Šafaříkové, jejíž tým už se připravuje na halovou sezónu.

Braxgatta Hockey Club s Kateřinou Lacinou ve svých řadách obíral o body každý klub, na který narazil. Suverenita klubu z belgického městečka Boom, tento víkend bohužel došla svého konce. V důležitém zápas, který rozhodoval o umístění, bohužel BHC podlehlo 2:3. Soupeřem nebyl nikdy jiný než možná největší rival sezóny – Gantoise Hockey Club.

Gantoise před začátkem zápasu sdílelo druhé místo právě s Braxatta, nebylo tak překvapením, že byl zápas z počátku velice vyrovnaný. Průběh hry neměl na hokejkách plně ani jeden z týmu a míček se pohyboval převážně ve středu hřiště. Přiostření tempa nastalo až v poslední čtvrtině. Hra nabrala nové ostřejší tempo a převraty a individuální akce se začaly kupit. Třebaže tým Kateřiny převedl skvělou konstruktivní hru, na rychlé protiútoky Gantoise bohužel nestačily. Braxgatta Hockey Club tak poprvé v sezóně ztrácí body a umisťuje se na průběžném třetím místě.

,,Gantoise má kvalitní rychlé a na hokejce šikovné hráčky. Stačí pouhý metr, chytí rychlé tempo a poté už se spatně dohání, přesto naše snahy bortit jejich mezihru byly poměrně zdařilé. Góly jsme bohužel inkasovaly z rychlých protiútoků. Tvorba hry se nám vcelku dařila, problém však nastával v naší útočné čtvrtině – zpomalení a neschopnost najít rychlou kombinaci, která by vedla k zakončení. Oba góly jsme daly z rohu. Zápasy proti Gentu jsou pro nás spíše o psychice. Je to pro nás největší soupeř sezony a pokud chceme pomyslet na titul, tak musíme být právě těchto zápasech odvážnější, dravější a nebát se kombinovat na malém prostoru. Přesně v tomhle má Gantoise ještě navrch.“

Příští týden čeká tým české kapitánky další velmi důležitý zápas. Na domácí půdě nastoupí k zápasu o udržení druhého místa v tabulce proto Waterloo Ducks.

Royal Victory, po ztrátě bodů z minulého týdne, opět loupí. S kanonýrem Lukášem Plochým, který v zápase přispěl ke každému gólu, si připisuje v zápase proti Polo výhru 5:2. Zápas to byl dle Lukáše z počátku klidný, s brankami se roztrhl pytel až v druhé polovině hrací doby.
,,Vyhráli jsme 5:2. Tři góly jsem měl na svědomí osobně, dva z trestného rohu, jeden ze hry. U zbytku jsem asistoval. Zápas byl ze začátku klidný, ale ve druhé polovině konečně začaly padat branky.“

Marek Skála má za sebou jeden z nejtěžších zápasů sezóny. Jeho tým, Kilkenny HC, se v sobotu utkal se silným soupeřem – Corinthians HC. Klub z irského hlavního města, minulý rok sestoupil z nejvyšší irské soutěže a druhou ligou zatím prochází poměrně hladce. Ani tým s českým reprezentantem mezi tyčemi nebyl postup soupeře schopen zastavit. Po posledním hvizdu byl stav zápasu 11:1 v neprospěch Markova týmu. Neděle přinesla další porážku. Kilkenny nastoupilo v třetím irském poháru a těsně nedosáhlo na výhru za výsledku 4:5. Marek je však optimistický: ,,Víkend to nebyl nejlepší, nicméně příští týden máme volno. Doufám tak že se dáme dohromady a naše výkony budou jenom lepší.“ okomentoval víkend.

Štěpán Klaban bohužel nebyl kvůli změnám v sestavě na poslední chvíli schopen nastoupit. Jeho tým v duelu proti HC Rotterdam podlehl 3:1.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy